Orimligt spektakel, anser moderatledaren

2021 11 14

Direkt efter mötet med talmannen riktar nu moderatledaren Ulf Kristersson skarp kritik mot den uppkomna politiska situationen i Sverige.

Ulf Kristersson (M) går till angrepp mot turerna kopplade till regeringsfrågan mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centern och Miljöpartiet som varit i strålkastarljuset de senaste dagarna.

Orimligt sätt att sköta Sverige

Vid pressträffen efter M-ledarens möte hos talmannen riktade han kraftig kritik.

– Sverige har allvarliga problem. Vi har en skjutning om dagen. Den senaste mannen dog i natt i Gävle. Vi har permanent elkris. Vi har en miljon människor som inte kan försörja sig själva. I det läget ägnar Sveriges riksdag mer tid åt att bilda ständigt nya regeringar som inte har en gemensam uppfattning om färdriktningen än att lösa Sveriges problem.

– Det här är att orimligt sätt att sköta Sverige, säger Ulf Kristersson (M).

Säger att det är ett spektakel

När Aftonbladet frågade honom hur han ser på den politiska situationen i Sverige svarade han kritiskt.

– Att den är väldigt dålig för Sverige. Att vi har riktigt stora problem och så håller vi på med det här spektaklet.

Helt enkelt inte möjligt

När det gäller själva sakfrågan avseende statsministeromröstningen så ser han i nuläget inga utsikter att själv kunna bli statsminister i pågående talmansrundor – om inte Centern ändrar sig.

– Jag har nyss varit hos talmannen Andreas Norlén och sagt till honom att Sverige behöver en ny regering och en ny kurs. En regering som tar tag i problemen på riktigt. Men i går gav ju Centern beskedet att de för tredje gången på tre år vill bilda en ny socialdemokratisk regering. Och då är det helt enkelt inte möjligt att bilda en borgerlig regering, säger Ulf Kristersson (M).

Foto: Riksdagen