Nytt rekord för Teslas elbilar

2021 07 29

Megamiljardärden Elon Musks elbilsföretag Tesla slår nytt rekord – igen. Under de senaste tre månaderna har 200 000 Teslabilar sålts världen över.

BBC News rapporterar att vinsten på 1,1 miljarder dollar och omsättningen på 12 miljarder dollar i det senaste kvartalet, april till juni 2021, har stärkts av de två nya modellerna Tesla Modell 3 sedan och Modell Y som har lägre pris än tidigare Teslabilar. Siffrorna ligger över marknadens förväntningar.

Nivå som aldrig tidigare skådats

I samband med kvartalsrapporten kommenterade Teslas ledning de nya rekordsiffrorna och framhöll att efterfrågan på elbilar är större än någonsin.

– Allmänhetens inställning och stöd för elfordon tycks vara på en nivå som aldrig tidigare skådats, uppger Tesla i ett uttalande.

Ska bli billigare

– Vi fortsätter att arbeta för att få ned kostnaderna och att öka hastigheten i produktionen så att elbilar ska bli tillgängliga för så många människor som möjligt, säger Teslas ledning

Teslas konkurrens ökar då flera andra personbilstillverkare börjat satsa på elbilsmarknaden och i Sverige hoppas nu en ny billig modell från kinesiska bilmärket MG att utmana Tesla om vilket märke som är den populäraste elbilen.

Ny hypermodern fabrik

En annan utmaning för Tesla är bristen på halvledare och Tesla betonar att produktionen är beroende av den komponenten som beskrivs som ”den segaste delen i kedjan”. Därför är det ökade väntetider på Tesla, särskilt i Europa. Tesla planerar nu att inleda produktion i sin nya jättefabrik i Berlin som Tesla beskriver som den mest avancerade elbilsfabriken i världen.

Foto: Tesla Inc.

[yop_poll id="421"]