Nytt besked från Hanif Bali

2021 10 30

Moderaternas välkända profil Hanif Bali ger nu ett nytt besked till alla väljare – och besked är ett tydligt nej.

Hanif Bali kommer inte att ställa upp i valet 2022 meddelar han nu.

Stirra ut genom fönstret

– Finns ett utryck på japanska, madogiwazoku, löst översatt som ”Fönsterskådarklanen”. Uttrycket myntades om de livstidsanställda kontorsanställda som inte kunde sägas upp utan istället gavs en fönsterplats och vars arbetsuppgift var att stirra ut genom fönstret, inleder Hanif Bali sitt besked.

Anser sig vara för ung

– Idag meddelade jag nomineringskommittén att jag inte ämnar stå på Moderaternas riksdagslista till valet 2022.

Nästa år blir mitt tolfte år som riksdagsledamot och även om jag känner ett starkt stöd från följare och medlemmar så är jag något för ung för att i fyra kommande år vara en ”madogiwaziuku” i riksdagshuset, framför Hani Bali (M)

Vill inte stirra ut genom ett fönster

– För att parafrasera talibanerna, de har fina klockor - jag har tid. Sedan jag började tvivla på om jag vill kandidera om har flertal intressanta och spännande arbetserbjudanden och samarbeten presenterats för mig. Många av dem långt mer lärorika och utvecklande än att sitta på händerna och stirra ut genom ett fönster. Tror faktiskt lite hederlig arbetslivserfarenhet bara är till nytta, betonar Hanif Bali (M).

Vill opinionsbilda fritt

– Är väldigt taggad för detta nya kapitel i mitt liv och trots att jag inte stänger möjligheten till att någon dag gå tillbaka till rikspolitiken blir det nu en möjlighet att utan riksdagsuppdragets bojor kunna opinionsbilda fritt, meddelar moderatprofilen i sociala medier och poängterar att han kommer vara aktiv med förslag med mera i framtiden.

ANALYS

Hanif Bali ger med sitt nya besked en bild av att jobbet som riksdagsledamot inte är mycket att ha – ”sitta på händerna och stirra ut genom ett fönster” låter vare sig roligt eller produktivt och så vill man ju att riksdagsledamöternas arbeten ska vara.

Sannolikt är det många av de nuvarande riksdagsledamöterna som inte skulle hålla med om den beskrivningen men kanske är det så att Hanif Bali inte beskriver hur det är utan hur han befarar att det blir kommande mandatperiod.

Det kan tolkas som att om M-KD-SD-L-sidan vinner valet så skulle han ändå inte få någon intressant roll inom politiken.

Foto: Hanif Bali, FB

[yop_poll id="834"]