Nytt besked från Hanif Bali (M) – Öppnar för valet 2022

2021 10 12

Hanif Bali (M) säger i kväll ja till att delta aktivt i Moderaternas provval som inleds i morgon och öppnar därmed för möjligheten till ännu en mandatperiod i riksdagen

Hanif Bali som efter att förundersökningen om utnyttjande av barn för sexuell posering lades ned ändå meddelade att hans vilja att kandidera till riksdagen igen var obefintlig kommer ikväll med ett helt nytt besked.

Beslutet ännu inte taget

– I morgondagens provval står jag med som kandidat, men jag måste vara transparent med att mitt slutgiltiga beslut om att kandidera om är inte taget. Självklart kommer provvalets resultat vara en variabel men inte den enda, min familjs och min egna vilja och ork måste även vägas in. Nu vet ni läget, framhåller Hani Bali (M) ikväll.

Tusentals hört av sig

Han går ut med sitt meddelande på Facebook.

–Jag har aldrig kunnat föreställa mig hur påfrestande en sån här process kunde vara. Men desto mer glädjande är det att se tusentals som hört av sig med empati, välvilja och stöd, framhåller Bali ikväll.

ANALYS
Hanif Balis besked i kväll får ses som en tydlig signal till hans supportrar om att rösta på honom i provvalet. Det är en dramatisk svängning jämfört med situationen för några veckor sedan.

Det är även en tydlig indikation på att Hanif Bali öppnar för att säga ja till att ställa upp för ytterligare en mandatperiod i riksdagen.

Det skulle vara överraskande om han går starkt i provvalet och därefter ändå meddelar att han avstår omval. Det ser därmed ut som att en närmast osannolik comeback kan komma att äga rum för Hanif Bali som tidigare varit nere för räkning inför provvalet.

Bland de personer som framhåller att Hanif Bali inte bör sluta på grund av det inträffade hör den mångåriga moderata profilen Gunnar Hökmark.

Foto: Hanif Bali, FB

[yop_poll id="759"]