Nya skrämmande uppgifter om terrorkvinnorna som anlänt idag

2021 09 09

Nu kommer ännu mer oroande uppgifter om de tre terrorkvinnorna som nyss anlänt till Sverige – de är extra extrema och tillhörde den sista hårda kärnan.

SVT avslöjar nu nya uppgifter om de tre terrorkvinnorna som tillhört den ökända massmördarsekten IS – och de nya uppgifterna är mycket skrämmande.

Ville inte lämna kalifatet

SVT förklarar att kvinnorna har utgjort ”den sista hårda kärnan” och enligt SVT:s bedömning har kvinnorna sannolikt inte ens velat återvända till Sverige.

– De som kommit tillbaka tidigare har ju velat bort från IS – det har varit lättare att avradikalisera dem för de har ju redan varit till stor del desillusionerade. Den här gruppen är antagligen inte det på samma sätt så det kommer vara en större utmaning, konstaterar SVT:s Sanna Klinghoffer som själv träffat flera av kvinnorna.

Kanske inte avradikaliserad

SVT förklarar att kvinnorna önskade sig kalifatet. Särskilt uppmärksammas den så kallade ”västsvenska” terrorkvinnan.

– Jag tror hon ändrat sig men jag vet inte hur avradikaliserad hon är, säger Klinghoffer.

Den västsvenska kvinnan reste ganska tidigt till terrornästet och gifte sig där nere och skaffade flera barn där nere avslöjar SVT.

Tyckte kalifatet var bra

– Hon levde där ganska många år. När jag följt henne på Facebook har hon varit ganska tillfreds med det. Och uttryckt också att det är bra liv där nere och att det är ett väldigt bra ställe. Och att kalifatet är bra, uppger SVT.

ANALYS

SVT klargör att detta handlar inte om några bortkomna tjejer som lurats till terrorsekten i Syrien av någon som vilselett dem. Nej dessa kvinnor har trivs bra i terrorsekten – de är helt enkelt terrorister.

Massmördande och tortyr

De har bidragit till massmördande, tortyr och dåd som är så grymma så det går knappt inte ens att skriva i text. En del av dåden som DN beskrivit är så hemska att man kan inte sluta att tänka på dem, man mår så illa.

Och allt pekar nu på att dessa kvinnor kommer att leva fritt i Sverige framöver. Det är svårt att ta in. 

Tre partier vill återkalla medborgarskap

Om Sverige kunde finna ett sätt av återkalla terroristernas medborgarskap retroaktivt så hade det sannolikt fått ett mycket stort stöd från allmänheten som enligt min bedömning hade ställt ställt sig klart positiv till ändra i grundlagen om så krävs. Ett land som återkallat medborgarskapet är till exempel Storbritannien.

I Sverige driver framförallt SD frågan men även Moderaterna och Liberalerna vill att medborgarskap ska kunna återkallas.

Foto: Wilson Center, Isis video maj 2020

[yop_poll id="600"]