SVERIGE: Ny skjutning i våldsdrabbad kommun

2022 10 24

Ännu en skjutning i Södertälje kommun har ägt rum.

Det var tidigt i morse som polisen larmades om att en person hittats skjuten i en källare i Hovsjö. 

– Den skadade personen har skador som vi tror är skottskador, framhöll Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen i Stockholm, enligt Aftonbladet. 

Och tillade: 

– Brottsplatsen är sannolikt en källare i ett flerfamiljshus,  

Polis och ambulans till platsen 

Det var strax efter klockan 01.00 som polisen fick larm om att en person med troliga skottskador hade påträffats. Både polis och ambulans begav sig till platsen. 

Enligt polisens initiala rapporter till Expressen handlar det om en 18-årig man.  

– Jag bedömer det inte som att han är livshotande skadad, löd de första rapporterna från polisens talesperson, enligt tidningen. 

Och tillades: 

– Vi har kunnat prata med vederbörande innan han åkte till sjukhus. 

En i raden av skjutningar  

Det här är bara en i raden av skjutningar som har drabbat Södertälje den senaste månaden. Bara under en period om två veckor drabbades kommunen av fem skjutningar och tre döda. 

Men redan den 22 februari ägde den första skjutningen rum. Då avled en man efter att ha hittats skottskadad i en bil i Ronna. 

Därefter har våldsbrotten ägt rum med regelbundna mellanrum fram till i natt. 

Nätverk bakom dåden 

Enligt polisens ännu hemliga rapport kring händelserna rör det sig om ett nätverk, som i sin tur kan delas upp i tre delar. Det rapporterar SVT som av anonyma uppgiftslämnare har fått ta del av sammanställningen. 

Efter de senaste veckornas alltmer frekventa våldsdåd har polisen agerat genom att göra större tillslag. På Polisens FB-sida beskriver man det så här: 

– Det har genomförts ett antal svep under veckan vilket har lett till bra resultat, skriver polisen och berättar att narkotika, vapen och alkohol har hittats. 

Efter natten skjutning har flera personer kontrollerats, men ännu är ingen gripen för den misstänkta skjutningen. 

Arkivfoto: Polisen Linköping

Text: Redaktionen