MP till ny kraftig brun-attack mot Ebba Busch och KD

2021 09 29

Miljöpartiet trappar nu upp fajten om att använda nazistfärgen brun mot KD kopplat till M-KD-sidans samverkan med SD.

Ebba Busch och Kristdemokraterna protesterade nyligen högljutt efter att Miljöpartiet kallat partiet för blåbruna.

Hitlertysklands nazistfärg

– I förra veckans partiledardebatt hände det igen. Där blev vi kallade ”blåbruna” av Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi. Brunt var som bekant det tyska nazistpartiets färg. Nu får det vara slutpratat om ”blåbruna”, framhöll KD:s partiledare Ebba Busch och KD:s gruppledare i riksdagen Andreas Carlsson.

Kallar en spade för en spade

Nu svarar Miljöpartiet på den hårda kritiken men partiet tänker inte backa undan och meddelar istället följande på sitt Instagramkonto.

– Oavsett hur det sägs så behöver det sägas. Om @buschebba vill att vi slutar kalla en spade för en spade så måste hon sluta samarbeta med ett brunt parti som har rötterna i nazismen. DÅ kommer vi sluta kalla er för blåbruna, eller brunblåa för den delen, poängterar Miljöpartiet.

Blåbrun snurrande videobild

I samma instagraminlägg har Miljöpartiet också publicerat en blåbrun videobild som snurrar runt med texten ”Blåbrun” och ”Brunblå”.

ANALYS

Miljöpartiet vägrar att följa KD:s krav utan signalerar tvärtom att man tänker stå fast vid att peka ut M-KD-partierna som blåbruna om de fortsätter att samarbete med Sverigedemokraterna.

Skruvar upp retoriken

MP skruvar därmed upp retoriken och utmanar Centern om att blir det främsta anti-SD-partiet. Både MP och Centern lär räkna med att vinna procent bland väljarna genom att profilera sig kraftigt emot SD.

En turbulent valrörelse väntar.

Foto: MP instagram

[yop_poll id="658"]