MP lämnar regeringen

2021 11 27

Miljöpartiet anklagar Centern för att ha släppt fram en budget som enligt MP förhandlats fram av ett högerextremt parti och MP lämnar nu regeringen.

- Vi kommer inte inträda i en regering som tvingas regera på en SD-förhandlad budget, säger Märta Stenevi (M)P.

Riktar hård kritik mot Centern

Miljöpartiet riktar mycket hård kritik mot Centern och understryker att Centern släppt fram en budget som ökar utsläppen.

- Vi kommer inte att styra med en budget som SD har varit med och förhandlat fram. Vi skulle sitta med en ekonomisk politik som Sverigedemokraterna varit med om att förhandla. Och det kommer vi inte att göra, säger Märta Stenevi.

Kommer rösta ja till Anderson (S)

Samtidigt framhåller Miljöpartiet att de fortsatt kommer att stödja Magdalena Andersson (S) vid en ytterligare statsministeromröstning.

- De parlamentariska förutsättningarna för Magdalena Andersson som statsminister kvarstår, säger Per Bolund (MP).

ANALYS

Nu måste riksdagen samlas igen för att genomföra en ny statsministeromröstning. Miljöpartiet har meddelat att man kommer att rösta gult - det vill säga släppa fram - Magdalena Andersson (S) ännu en gång som statsminister.

Sett till valet 2022 så vinner såväl Socialdemokraterna som Miljöpartiet på att lämna regeringen då det innebär att både S och MP får en betydligt självständigare och friare roll från och med nu och fram till valet.

Foto: Riksdagen