Möjligt genombrott i jakten på Kjälls mördare i Gislaved

2021 09 23

När 57-årige Kjäll skulle äta julbord i Gislaved blev han brutalt knivmördad. Men nu kan illdådet som skakade Sverige kanske vara på väg att lösas.

Kjäll Gustafsson hade rest från Halmstad till Gislaved för att avnjuta julbord 14 december 2019. Plötsligt dök det upp två maskerade rånare i restaurangen som försökte hota till sig kontanter och försökte tvinga personalen att öppna kassaskåpet.

Kjäll ville hjälpa

Kjäll ville hjälpa personalen och försökte avstyra angreppet men rånarna vände sig då mot Kjäll och högg honom besinningslöst med en kniv.

Andra restauranggäster försökte undsätta Kjäll men hans liv stod inte att rädda och det brutala illdådet skakade Sverige inför julen 2019.

Polisen höjde tempot

Gärningsmännen har aldrig kunnat gripas men för en månad sedan gick polisen ut och sa att man höjt tempot i jakten på mördaren.

Topsa för att få DNA

– Vi har steppat upp i ärendet och ska topsa för att jämföra DNA-spår i ärendet, hålla flertal förhör och analyser. Vi har en förhoppning om att nå en uppklaring så att vi kan väcka åtal, meddelade polischefen Stefan Sundling till SVT.

Greps idag

Och nu idag kommer beskedet om att en person sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet på Kjäll uppger P4 Jönköping.

– Han greps idag, säger utredningsledare Maria Blomkvist till SVT. Åklagaren väntas ta ställning till om mannen ska begäras häktad senare i veckan enligt SVT.

ANALYS
Ännu är det oklart om man har lyckats gripa mördaren men polisen har gjort ett fantastiskt arbete och har inte givit upp i kampen för att skipa rättvisa.

Kjäll ville bara hjälpa till men drabbades på ett förfärligt sätt. Tack vare DNA-tekniken ökar nu chanserna att klara upp gamla brott. Nu håller man alla tummar som finns för att rättvisa ska kunna skipas. Tankarna går till Kjälls familj, anhöriga och vänner.

Arkivfoto: Polisen Norrmalm, FB