Moderat avgår – Utpressad efter köp av nakenbilder

2022 02 04

Moderaternas kommunalråd i Trelleborg avgår omgående efter att ha blivit utpressad på 213 000 kronor efter att han ska ha köpt nakenbilder av en kvinna.

Moderaten i fråga är kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, Mikael Rubin (M).

Nakenbilder

Kvinnan som ska ha sålt nakenbilderna till Mikael Rubin hotade hotade att kontakta media och hans familj för att till dem hävda att han försökt  köpa sex av henne -  om han inte betalade henne pengar, uppger SVT.

Och kommunstyrelseordföranden blev utpressad på totalt 213 000 kronor.

Väldigt allvarlig situation

– Det är en väldigt allvarlig situation och Rubins agerande är oacceptabelt. Vi har haft en diskussion med Mikael Rubin och han har nu valt att lämna alla sina förtroendeuppdrag inom Moderaterna, meddelar Ann Kajson Carlqvist gruppledare för Moderaterna i Trelleborg på Facebook.

Utpressning

Kvinnan som kommer från Blekinge åtalas nu vid Ystad tingsrätt misstänkt för utpressning.

M-kommunalrådet berättar i förhör att han har köpt nakenbilder av kvinnan och han skall även har skrivit ett meddelade till henne om att det vore ”fräckt att ha sex med henne i ett par timmar”, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

Månad efter månad

Mikael Rubin nekar till att han ska ha vare sig köpt sex eller försökt köpa sex. Blekingekvinnans utpressning pågick dock månad efter månad. Under åtta månaders tid under 2020 förde han över pengar vid inte mindre än 13 tillfällen uppger SVT.

Ringde hela tiden

– Jag ville skydda min familj. Hon ringde varje dag hela tiden. Tio, femton, tjugo gånger om dagen, säger Mikael Rubin (M) till Trelleborgs Allehanda.

Till slut larmade moderatpolitikern polisen.

Kvinnan nekar till brott men medger omständigheterna,

Sambon åtalas också

Hon hävdar att pengaöverföringarna var förskottsbetalningar. Hennes sambo är också föremål för åtal och det gäller penningtvättbrott kopplat till moderatens pengaöverföringar till kvinnan, uppger åklagaren.

Ta med sitt parti

Mikael Rubin säger till tidningen att han inte lär sitta kvar som kommunalråd för Moderaterna i Trelleborg.

– Jag tror inte att jag gör det. Jag tror att jag får sluta, men det får jag ta med mitt parti, säger han till tidningen.

Och hans bedömning om Trelleborgsmoderaternas besked visade sig stämma.

– Nu inleds en process för att ta fram en ersättare, säger Ann Cajson Carlqvist gruppledare (M) Trelleborg.

Inte till förfogande i valet

– Kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg Mikael Rubin lämnar samtliga sina kommunala och regionala uppdrag för Moderaterna med omedelbar verkan. Rubin står inte heller till förfogande i valet 2022, klargör Moderaterna i Trelleborg.

Text: Redaktionen