Misstänkte bombmannen i Göteborg har hittats

2021 10 07

Den 55-åring som efterlysts för det misstänka bombdådet i Göteborg har nu påträffats.

Detta enligt Åklagarmyndigheten som rapporterar att mannen inte längre är i livet.

Hittad i vattnet

Han skall ha påträffats i vattnet vid Stenpiren i Göteborg enligt tidningen.

– Vi har en person i vattnet och vi assisterar polisen, säger Bo Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten till Aftonbladet.

Färjetrafiken stoppad

Färjetrafiken i form av Västtrafiks passagerarfärja Älvsnabben skall enligt uppgift ha stängts av under förmiddagen mellan Stenpiren och Lindholmspiren . Och en stund senare skall polisen har meddelat att mannen i vattnet inte är i livet.

Upptäckte flytande kropp

Enligt SVT upptäckte vittnen redan på onsdagsmorgonen att det flöt omkring en kropp vid Stenpiren som är belägen i centrala Göteborg varpå räddningstjänst och polis begav sig till platsen för att ta reda på kroppen.

Polisen mycket förtegen

Det är enligt SVT inte känt i nuläget om polisen misstänker att något brott har begåtts. Polisen uppges vara mycket förtegen kring det hela och enligt SVT finns ännu ingen bekräftelse på om personens identitet är känd. Men enligt Aftonbladet är det den internationellt efterlyste 55-åringen som misstänks för att ha begått det uppmärksammade bombdådet i Göteborg nyligen och nu bekräftas detta av Åklagarmyndigheten.

Försöker fastställa vem det är

 – Vi kan bekräfta att vi plockat upp en död person ur vattnet. Några övriga detaljer har jag inte just nu. Insatsen pågår fortfarande, säger polisens talesperson Fredrik Svedemyr till DN.

– Vi jobbar vidare med att fastställa identitet, säger polisen till tidningen.

Flera polisbussar på plats

Flera polisbussar har befunnit sig vid platsen liksom polisens kriminaltekniker uppger Göteborgs-Posten.

Emellertid ska avspärrningarna nu ha hävts vid platsen enligt GP.

Arkivfoto: Polisen, FB