Misstänkt grov mordbrand på asylboende

2021 10 18

– 80 personer kunde ha varit där inne, säger Tony Karlsson vid Norra Älvsborgs Räddningstjänst.

Det rapporterar Aftonbladet rörande den brand som rasat vid ett asylboende i Vänersborg i kväll.

Larmet gick strax efter klockan 21 på torsdagskvällen och det gällde en pågående brand vid asylboendet Restad Gård i södra utkanten av Vänersborg i Västergötland.

Fem ambulanser

Larmet avsåg en brand i själva bostadsbyggnaden och det blev en omfattande blåsljusutryckning. Sex enheter från räddningstjänsten och minst fem ambulanser ingick i utryckningen uppger Expressen. 

Räddningstjänsten visste vid ankomsten inte om huruvida de boende hade haft möjlighet att lämna byggnaden men det finns i nuläget inga uppgifter om skadade eller saknade uppger SVT.

Kammar igenom byggnaden

Brandkåren lyckades få branden under kontroll men korridorerna är rökfyllda och man kammar nu igenom byggnaden för att säkerställa att ingen blivit kvar.

– Vi säkerställer så att det inte är något vi missat, säger Tony Karlsson, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund till SVT.

I barnvagnsförråd

Polisen har startat en förundersökning om grov mordbrand och räddningstjänsten har nyss kunnat identifiera var branden startade.

–Branden startade inne i ett barnvagnsförråd på bottenvåningen, säger Tony Karlsson vid Norra Älvsborgs Räddningstjänst till Aftonbladet.

Byggnaden tillhör Migrationsverket.

– Det finns misstankar om att branden är anlagd, säger Hans-Jörgen Ostler vid Polisregion Väst.

Arkivfoto: Polisen, FB