Larm om explosionsrisk i centrala Göteborg

2021 10 01

En stor polisinsats pågår just nu i Göteborg i jakten på 55-åringen som misstänks efter explosionen och nu kommer uppgifter om hot om ytterligare ett bombdåd. SOS har fått larm om en överhängande fara om explosionsrisk enligt P4.

Det är GT som fått uppgifter om att mannen har hotat om ytterligare ett sprängdåd och GT erfar att en stor polisinsats är i färd med att slå till mot en adress som ska vara kopplad till mannen.

Skulle vräka hans mamma

Han pekas ut som en rättshaverist som varit föremål för en vräkning och han ska också ha varit upprörd för att han inte fått träffa sin mamma. Fastighetsägaren skall under en lång tid ha försökt vräka mannen och hans mamma från lägenheten  erfar GT som rapporterar att själva vräkningen skulle genomföras samma dag som explosionen.

Enligt vittnesuppgifter skall mannen ha lämnat byggnaden strax innan larmet om explosionen kom. 

Misstänks på sannolika skäl 

– Polisen har nu kommit så långt i utredningen att en person är anhållen i sin frånvaro. Den anhållne är på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott. Personen är anhållen i sin frånvaro och har ännu inte lokaliserats av polisen. Polis och åklagare fortsätter att jobba brett med förundersökningen men i nuläget finns inget som tyder på att sprängningen har kopplingar till gängkriminalitet, framhåller polisen i ett meddelande som gick ut efter lunchtid idag.

Inga naturliga orsaker

16 personer fick föras till sjukhus varav tre fick vårdas på intensiven efter explosionen vid bostadshuset i centrala Göteborg som ledde till att hundratals personer fick evakueras.

Enligt polisen och räddningstjänsten pekar inget på att det finns naturliga orsaker. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse och polisen har inlett en så kallad särskild händelse.

Arkivfoto: Polisen Göteborg City, FB