Media ställde oförskämd fråga till Annie Lööf – Partiledaren berättar

2022 02 09

Nu framkommer det att politiska journalister ställde en minst sagt opassande fråga till Centerledaren Annie Lööf vid gårdagens partiledardebatt i TV4-huset.

Det är partiledaren själv som nu går ut och berättar om händelsen.

Berättar på Facebook och Instagram

– Vi har långt kvar innan vi når jämställdhet i praktiken, framhåller Annie Lööf på sin Facebooksida och sin Instagramsida nu när hon dagen efter händelsen berättar om det inträffade på sina sociala mediekonton.

Högst olämplig fråga

– Efter gårdagens partiledardebatt fick jag frågan av politiska journalister om jag är gravid. Förutom det högst olämpliga att ställa en sådan fråga så hade jag också önskat att det var mer fokus på vad vi som politiska ledare vill genomföra för politik, framför Annie Lööf (C).

Väljer att besvara

Det var efter den stora partiledardebatten som sändes direkt i TV4 från TV4-huset i Stockholm som politiska journalister från ett av Sveriges medieföretag valde att ställa den oväntade och opassande frågan till Annie som nu även väljer att besvara frågeställningen.

Genomgått stora operationer

– Jag är inte gravid. För två år sedan gick jag igenom stora operationer vilket innebär att jag tyvärr inte kan få fler barn. För några månader sedan genomgick jag ytterligare en operation. Jag är tacksam över livet och glad över de fantastiska barn vi har, framhåller Annie Lööf öppenhjärtigt.

Dags för ny debatt

Valåret har nu dragit igång på allvar och centerledaren ska delta i ännu en partiledardebatt nu i eftermiddag.

Debatten hålls vid Forum Jämställdhet som titulerar sig som Sveriges viktigaste mötesplats för alla som arbetar med eller ansvarar för jämställdhet.

Opassande frågor

Bland talarna märks såväl ministrar och partiledare som internationella gäster. Och Annie Lööf hoppas att det inte blir några fler opassande frågor.

Kvinnors midjemått

– Jag utgår ifrån att fokus framåt blir på vilka politiska reformer vi vill genomföra - och inte att fokusera på kvinnors midjemått. Bättre kan vi, anser Annie Lööf.

Foto: Centerpartiet

Text: Redaktionen