Maskerade poliser med automatvapen stoppar alla bilar – ICA-personalen i chock

2021 10 27

ICA-personalen är i chocktillstånd men alla klarade sig utan fysiska skador i samband med rånet mot ICA-butiken på Alnö i morse.

– I morse hände det som inte får hända. Butiken blev rånad. Alla är fysiskt oskadda men vi är chockade. I dag håller vi butiken stängd, meddelar ICA-butiken i Alnö på Facebook.

Alnöborna skakade

Sundsvalls-Tidning rapporterar att Alnöborna är skakade efter rånet som inträffade vid 06-tiden i morse.

Detaljerna kring rånet är ännu inte kända men polisen bekräftar att personalen rånades under hot. Polisen genomför nu en massiv kontroll av alla som lämnar Alnö och kör över bron mot Sundsvall.

Maskerade med automatvapen enligt Sveriges Radio

– Jag ser inte slutet på bilkön helt enkelt och jag möttes på fastlandssidan av ett gäng polisbilar som kontrollerade  personbilar som skulle åka in till fastlandet. Det är poliser maskerade med huvor och automatvapen i händerna så det här tar man på största allvar, rapporterar Fredrik Birging vid Sveriges Radio Västernorrland.

Hundratals bilar står ganska stilla

Polisens bilkontroller i jakten på ICA-rånarna har skapat stora trafikstörningar i den hektiska morgontrafiken.

– Nu börjar polisen lämna området vid matvaruaffären här på Alnö i Sundsvall och sakta sakta ser vi att bilköerna släpper lite grann men det går mycket  långsamt. Så det är fortfarande många hundratals bilar som står ganska stilla fortfarande faktiskt, rapporterar SVT:s reporter på plats vid den drabbade ICA-butiken.

Kunderna förfärade

Trogna kunder, förfärade närboende och andra ur allmänheten framför sina hälsningar i kommentarsfältet till den drabbade personalen på Ica Supermarket Alnös Facebooksida.

– Otroligt ledsamt att läsa, att någon ska behöva vara med om något så fruktansvärt! Ta hand om er alla, era kunder är med er ❤ , skriver Linda Nilsson.

– Stor kram till er alla  ❤❤❤ Tänker på er!, skriver Jessica Bergström.

– Tänk att sådant händer på Alnö. Fy också. 😡 Hoppas de griper den/de som har gjort detta. Ta hand om er!!!, skriver Lena Molin.

– Bästa ICA! Skönt att alla är fysiskt oskadda. Helt rätt att hålla stängt idag. Ta hand om varandra ❤ , skriver Elisabeth Eng Åkerlund.

– Men fy fasiken, otäckt..skickar kärlek till Er idag!❤🌻, skriver Helena Sears.

– Jag hoppas att ni får professionell hjälp att bearbeta händelsen mentalt. Var rädda om er! 💙❄️🕯, skriver Anna Jonsson.

Foto: Ica Supermarket Alnö, FB