Marit Paulsen ger besked i regeringsfrågan

2021 03 31

En av Liberalernas mest populära profiler som bland annat lyfte partiet till hela 14% i EU-valet 2009 ger nu besked i den heta regeringsfrågan.

Marit Paulsen ger sitt stöd till Nyamko Sabunis M-KD-SD-linje och uppmanar alla liberaler till sammanhållning.

– Beslutet på Liberalernas partiråd att arbeta för en ny och borgerlig regering, som är beredd att söka samsyn med riksdagens alla partier är bra för vårt land. Isoleringen av SD har misslyckats och bidragit till att öka stödet för dem, inte minst på landsbygden. Jag vet själv hur det ser ut kring mina hemtrakter i Dalarna. Jag vill ge mitt stöd till Nyamko. Jag hoppas att hon kan vara rak och tydlig, säger Marit till det liberala magasinet Nu.

– Liberalerna måste därför också inrikta sin politik att omfatta hela Sverige. Det finns många liberalt sinnade medborgare på landsbygden, som känt sig övergivna av Sveriges liberala parti. Nyamko Sabuni med sin oräddhet skulle kunna ge alla dem hopp som varje dag lever för att utveckla företagande och entreprenörskap i samklang med djur, natur och skog, säger Marit.

Hon tycker inte att det är smart att ta upp regeringsfrågan igen till Liberalernas landsmöte i höst.

– Beslutet är fattat och nu krävs sammanhållning, generositet och respekt från alla sidor. En upprepning av debatten inför höstens landsmöte måste undvikas. Nu krävs samling inför valet nästa år, säger Marit Paulsen till Nu.

[forminator_poll id="2552"]