Mardrömshändelse på restaurang i Stockholm

2021 10 03

Restauranggäster på en krog i Gamla Stan i Stockholm City blev ikväll grovt misshandlade när de attackerades med sparkar, slag och tillhyggen. Restaurangens fönster krossades och full kalabalik utbröt.

Lördagskvällen på en restaurang i de anrika kvarteren i Gamla Stan mitt i kungliga huvudstaden förvandlades till en mardröm för gästerna när ett stort antal personer gick till attack mot restauranggästerna.

Full kalabalik

Det utbröt full kalabalik på restaurangen som fick sina fönster krossade i samband med attacken mot gästerna.

– Enligt vittnen ska flera personer ha blivit misshandlade på ett sätt som vi bedömer som grov misshandel, uppger Stockholmspolisen till SVT.

Skräckfylld upplevelse

Det blev en skräckfylld upplevelse för många restauranggäster och det låg bland annat skadade personer på marken.

– Man krossar fönster, slåss med tillhyggen, sparkar och slag, säger Daniel Wikkdahl, presstalesperson på polisen i Stockholm.

Brutalt slagfält

Andra gäster på platsen larmade polisen samtidigt som en del gäster sparkades i huvudet och angriparna hoppade även på en del gäster. Stolar ven genom luften och hela restaurangen förvandlades till ett brutalt slagfält.

Specifik gruppering

Vi närmare granskning av polisen tycks det som att många gäster på restaurangen tillhörde en specifik gruppering och när den första polispatrullen till slut kom fram till restaurangen försvann de som utförde attacken men även de som hade angripits försökte lämna platsen.

Massiv polisinsats med helikopter

En massiv polisinsats pågår nu i Stockholm för att finna gärningsmännen.

Bland annat har polishelikopter satts in i jakten.

Polisen vill inte berätta

Polisen indikerar att de mycket väl vet vilka två grupperingar som ligger bakom men vill inte berätta för media.

– Vi har en aning om vad det här handlar om och vilka grupperingar det är, men det är inget vi går ut med, säger Stockholmspolisen.

Foto: Polisen Norrmalm, FB