M bemöter statsministerns uttalande

2021 03 18

– Det är ett uttryck för en desperat socialdemokrati, anser Moderaterna.

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer bemöter nu statsministerns uttalande i SVT ikväll. Stefan Löfven (S) gjorde sin hårdaste markering hittills mot M-KD-SD-sidan då han i SVT:s 30 minuter uttryckte oro för att Sveriges demokrati är i fara om Moderaterna vinner valet och blir beroende av SD.

– Det är ett uttryck för en desperat socialdemokrati. Att vi har en statsminister som anklagar oppositionen för att vara odemokratisk, det är något som vi normalt förknippar med andra länder som inte är särskilt demokratiska, säger Gunnar Strömmer (M) till SVT.

– Att statsministern inte bara accepterar den här strategin utan också går i täten för den, det är egentligen ganska sorgligt, säger M-partisekreteraren till SVT.

ANALYS

Det är 1,5 år till valet men retoriken är redan så het att man skulle kunna tro att det är slutspurten på ett jämnt amerikansk presidentval. Det talar för en rekordlång och rekordtuff valrörelse. I ett sådant klimat kan det även finnas utrymme för partier som vill ha ett ödmjukare tonläge men samtidigt kan det bli svårt för en del partier att överhuvudtaget göra sig hörda i den högljudda debatten.

[forminator_poll id="1914"]