JUST NU: L-ledarens syrliga pik mot Annie Lööf

2022 06 13

Centerpartiet har under måndagen meddelat att man kommer att stödja regeringens vårändringsbudget.

Samtidigt meddelade C att partiet även nått en kompromiss med Socialdemokraterna  när det gäller pensionerna. Ett förslag som högeroppositionen sedermera stoppade.  

Hård kritik

Johan Pehrson (L) är kritiskt till Annie Lööf (C) och Centerns ställningstagande.

– Jag kan väl bara konstatera att det är deras val. Vi har ju ett bättre förslag tycker jag som tydligare säkrar arbetslinjen, som är grunden för alla hållbara pensionssystem, och som dessutom inkluderar alla pensionärer, säger han till Expressen.

”Trivs i rödgröna röran”

L-ledaren framhäver att han inte vill recensera Centerpartiets val, men passar samtidigt på att pika Annie Lööf efter hennes beslut att stödja vänstersidans budget.

– Om man nu sedan följer upp detta med att rösta på hela den budget som till skillnad från den som Liberalerna stödjer med satsningar på polisen, försvaret, ytterligare förstärkningar till Ukraina, så kan jag beklaga det. Men det är inte upp till mig att recensera Centerpartiet, men jag noterar att de verkar trivas i den rödgröna röran, säger han till Expressen.

Tar ansvar

Annie Lööf har inte kommenterat Johan Pehrsons kritik, men kommenterade Centerpartiets beslut tidigare under måndagen.

–Vi har gång på gång visat att vi är beredda, att inte bara i ord utan också i handling, vara med och ta ansvar för att hitta överenskommelser och kompromisser, sa Annie Lööf under en pressträff och påpekade att C har varit med och påverkat regeringens budgetförslag.

Politisk vilde avgör

Även om regeringen och C inte lyckades få in sitt pensionsförslag i budgetomröstningen kan regeringens budget röstas igenom på onsdag.

C, MP och V står bakom regeringens budget. Den politiska vilden Amineh Kakabavehs röst blir ännu en gång helt avgörande.

I ett SMS till DN fastslår Amineh Kakabaveh att hon ännu inte bestämt sig.

– Jag är glad att ett av mina krav från sommarens överenskommelse om höjda pensioner finns med. Jag vill att det ska finnas satsningar emot hedersförtryck i budgeten. Måste kolla om det finns med.

Foto: Liberalerna resp Centerpartiet

Text: Redaktionen