Oro och förtvivlan i Luleå efter mord på 25-årig kvinna vid badplats

2021 07 31

Flera förbipasserande hörde hur skott avlossades intill en badplats i Luleå och enligt polisen handlar det inte om ett brott i en nära relation.

– Alla tillgängliga resurser har arbetat med den här händelsen sedan larmet kom in, säger Karin Markaberg, chef för Norrbottenspolisens utredningssektion SVT.

Kvinna i 25-årsåldern

På fredagskvällen kom larmet till polisen om att skottlossning ägt rum vid naturområdet Notviken.

– Där påträffas en avliden person, säger Liv Fahlén vid Polisregion Nord till SVT. Det handlar om en kvinna i 25-årsåldern.

Vädjar om tips

Flera polispatruller samt tekniker larmades till platsen och badplatsen spärrades . Polisen rubricerar händelsen som mord och en man i 30-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för mord och han ska förhöras i dag lördag uppger SVT.

Enligt polisen ligger brottsplatsen nära ett bostadsområde i norra delarna av centrala Luleå och polisen vill gärna att personer som varit i närheten av platsen där skottlossningen ägde rum på fredagskvällen kontaktar polisen.

– Polisen är angelägna om att komma i kontakt med personer som har befunnit sig i eller i närheten av området från 21.30. Oavsett om man tror sig ha sett något intressant eller inte, rapporterar Aftonbladet.

Många chockade

Chock och förstämning råder i Luleå och det finns många som bor nära mordplatsen. Flera berättar om sina upplevelser i media.

– Jag vill ta familjen och flytta härifrån, säger Camilla Friberg, närboende, till SVT.

– Jag blev lite ängslig när jag förstod att det var ett skott från ett vapen, säger Stig Bäckman, 86 år, till Aftonbladet.

Akut skede

– Vi är i en inledningsfas och i ett akut skede av utredningen. Det rör sig om ett grovt brott och vi har identifierat offret. Vi har en person som sitter frihetsberövad. Vi jobbar vidare med förhör och tekniska utredningsdetaljer, säger Karin Markaberg, Norrbottenpolisen.

Arkivfoto: Polisen Södermalm