Kvinna överfölls av maskerad elsparkcyklist

2021 10 18

Årstabron i Stockholm har varit avspärrad under natten sedan en 25-årig kvinna överfölls av en man på elsparkcykel.

Polisen fick larmet strax efter klockan 23 på lördagskvällen då en en förbipasserande upptäckte en avsvimmad kvinna på bron.

Slogs medvetslös

I samband med överfallet hade kvinnan slagits medvetslös av den maskerade mannen.

– En kvinna har gått på bron och har då blivit nedslagen bakifrån av en person som kom på en elsparkcykel, säger polisbefäl Mikael Pettersson vid Stockholmspolisens regionledningscentral till Aftonbladet.

Tecken på sexuellt våld

Det finns tecken på att den maskerade mannen på elsparkcykel utsatte kvinnan för sexuellt våld.

– Hon förlorade medvetandet en stund och det finns vissa tecken på att det kan ha varit ett sexuellt motiv bakom brottet. När hon vaknade upp var inte kläderna i den ordning de ska vara, säger Stockholmspolisen, till tidningen.

Brutalt nedslagen bakifrån

Polisen har inlett förundersökning om grov misshandel och våldtäkt. Kvinnan fick ingen föraning om överfallet utan blev brutalt nedslagen bakifrån.

– Han slog ner henne bakifrån helt oprovocerat. Vi har inte mycket mer att gå på än att han kom på elsparkcykel och hade någon form av maskering för ansiktet, säger polisen till Aftonbladet.

Jakt på gärningsmannen

Kvinnan fördes till sjukhus för vård och undersökning som även ligger till grund för brottsutredningen.

I jakten på gärningsmannen undersökte polisens tekniker brottsplatsen och Årstabron spärrades av ända fram till kockan fem i morse uppger Expressen. Men den skyldige är fortfarande på fri fot.

Hur omfattande skador kvinnan drabbades av är i nuläget okänt.
Foto:Polisen, FB

[yop_poll id="778"]