Kraftig och snabb ökning

2021 09 29

Läget i Region Stockholm blir nu allt allvarligare med smittspridningen och det är en kraftig och snabb ökning av personer som tvingas söka sjukhusvård och intensivvård.

– Det är en kraftig och snabb ökning som vi ser nu. Med anledning av detta har vi tagit beslut att vi går upp i förstärkningsläge i regionen, säger Region Stockholms tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

– Vi är nu uppe ungefär 450 patienter som är inneliggande på våra sjukhus med covid-19. Och på våra intensivavdelningar ligger vi nu på 66 patienter. Det är 16 fler patienter inom intensivvården jämfört med hur det såg ut förra fredagen, säger sjukvårdsdirektören.

Oron stiger nu för att smittspridningen ska skörda allt fler offer i huvudstaden. Smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund uppmanar allmänheten att tänka efter inför påskfirandet.

– Vi måste fortsätta fira i en liten krets för att hålla nere smittan. Vad gäller resor gäller: res bara om du måste. Det gäller långa resor och korta resor, säger hon enligt SVT.

ANALYS

✅ Stanna hemma vid symtom
✅ Umgås bara med de du normalt träffar
✅ Håll avståndet
✅ Undvik trängsel
✅ Handla ensam
✅ Res smittsäkert
✅ Arbeta hemifrån
✅ Hålla en god handhygien
✅ Används munskydd enl gällande regler
[forminator_poll id="2053"]