JUST NU: Kraftig brand i Ryssland

2022 04 01

En kraftig brand har utbrutit i en oljedepå i den ryska staden Belgorod, nära den ukrainska gränsen.

En video som delas flitigt på sociala medier visar hur en oljedepå i den ryska staden står i lågor.

Enorma rökmoln ses stiga mot himlen i videon som delats av Nexta, en nyhetskanal från Belarus.

Raketattack

Branden uppges ha orsakats av en raketattack från två ukrainska attackhelikoptrar, skriver Belgorods guvernör Vyacheslav Gladkov på Telegram.

Han uppger att två personer har skadats lindrigt efter attacken. Boende i närområdet har evakueras och flera enheter från staden räddningstjänst är på väg till platsen.

Nästan 400 000 invånare bor i Belgorod.

Har inte svarat

Ukraina har inte svarat på de ryska anklagelserna.

Belgorod ligger cirka 30 kilometer från den ukrainska gränsen och 60 kilometer från  staden Kharkiv i östra Ukraina som bombats intensivt av Ryssland under invasionen.

Ammunitionslager

Belgorod är en viktig strategisk stad för den ryska krigsmakten i sitt anfallskrig mot Ukraina. Tillfälliga lager med ammunition och andra militära förnödenheter finns i staden.

Videon har inte kunnat verifierats, uppger BBC.

Andra gången på kort tid

Det är andra gången på kort tid som uppgifter gör gällande att militära mål nära Belgorod attackeras av ukrainska styrkor.

I tisdags visade bilder från lokala nyhetssajter i staden att en rysk militärbas i staden bombats. Ryska nyhetsbyrån TASS konstaterade att det sannolikt rörde sig om bomber från den ukrainska sidan.

Fyra personer skadades

Enligt larmcentralen i Belgorod skadades fyra personer i tisdagens explosion, rapporterade Reuters

Enligt regionens guvernör Vyacheslav Gladkov ska explosionerna ägt rum nära Krasny Oktyabr, som ligger 3 mil söder om Belgorod.

Foto: Nexta

Text: Redaktionen