Knivmördaren har gripits – Klädde av honom skorna

2021 10 10

– Det gick lugnt till. De klädde av honom skorna och visiterade honom.

Det säger ett vittnet till Aftonbladet som rapporterar att den dömde knivmördarens flykt undan rättvisan har tagit slut då han fångats in i centrala Göteborg.

Tack vare allmänheten

Flera rikstidningar och Göteborgs-Posten gick ut brett med uppgifter om vem rymlingen var inklusive namn och bild och det var också allmänheten som kom med den avgörande informationen som ledde till att polisen kunde gripa knivmördaren.

– Han är omhändertagen i centrala Göteborg efter tips från allmänheten, säger Göteborgspolisens Peter Adlersson till Aftonbladet.

Nära Göteborgs Centralstation

Det var på lördagsmorgonen som han greps i närheten av Åkareplatsen  ungefär mitt emellan Clarion Hotel Post och Göteborgs Centralstation.

– Vi fick ett tips som vi följde upp och vi kontrollerade mannen. Det känns skönt, fortsätter Peter Adlersson till tidningen.

Klädde av honom skorna

Ett vittne har berättat för Aftonbladet hur det hela gick till.

– Det gick lugnt till. De klädde av honom skorna och visiterade honom, kollade så att han inte hade något vasst på sig, säger vittnet till Aftonbladet.

Den 38-åriga mannen som dömts för att ha huggit ihjäl en kvinna med 50 knivhugg samt begått flera andra mycket grova våldsbrott rymde från rättspsykiatriska kliniken Rågården i Göteborg och enligt polisen skedde rymningen i samband med ett ärende på stan i går eftermiddag.

Kan bli mycket våldsam

– Han beskrivs som att han kan bli mycket våldsam och att han kan vara farlig. Vi har varit i kontakt med personer som han kan tänkas söka upp och vi har varit på ett antal adressen men hittills utan resultat, sa polisen till TV4 Nyheterna före gripandet i morse.

Ring 112

Polisen vädjade om tips om någon från allmänheten såg eller hörde något och det visade sig också ge resultat.

– Han är den farligaste mannen jag mött under mina år som polis, säger en polis som mött honom i tjänsten, rapporterar GP.

Många grova brott

Knivmördaren har enligt GP bland annat begått följande dåd och de begicks så sent som förra året 2020:

🔺  Mördade en kvinna med över 50 knivhugg.

🔺  Misshandlade en man grovt med sparkar och slag mot kroppen och huvudet. En stor del av våldet skall ha skett när offret låg försvarslös på golvet.

🔺  Knivhögg en man i huvudet, ansiktet och ryggen.

Foto: Polisen