Knivmördaren ännu på fri fot – Kan vara farlig och mycket våldsam

2021 10 09

– Han beskrivs som att han kan bli mycket våldsam och att han kan vara farlig.

Det säger Peter Adlersson, presstalesperson vis Polisregion Väst till TV4 Nyheterna.

Högg ihjäl med 50 hugg

Den 38-åriga mannen som dömts för att ha huggit ihjäl en kvinna med 50 knivhugg samt begått flera andra mycket grova våldsbrott har fortfarande inte gripits trots en stor polisjakt i Göteborgsområdet.

Ärende på stan

Han rymde från rättspsykiatriska kliniken Rågården i Göteborg och enligt polisen skedde rymningen i samband med ett ärende på stan i går eftermiddag

Kan bli mycket våldsam

– Han beskrivs som att han kan bli mycket våldsam och att han kan vara farlig. Vi har varit i kontakt med personer som han kan tänkas söka upp och vi har varit på ett antal adressen men hittills utan resultat, säger polisen till TV4 Nyheterna.

Ring 112

Polisen vädjar om tips om någon från allmänheten ser eller hör något.

– Är det någon som har information eller tips om den eftersökte ska man ringa polisen på 114 14. Ser man den eftersökte mannen ska man ringa 112, säger Göteborgpolisen till GP. 

Farligaste mannen polisen mött

– Han är den farligaste mannen jag mött under mina år som polis, säger en polis som mött honom i tjänsten, rapporterar GP.

Många grova brott

Knivmördaren har enligt GP bland annat begått följande dåd och de begicks så sent som förra året 2020:

🔺  Mördade en kvinna med över 50 knivhugg.

🔺  Misshandlade en man grovt med sparkar och slag mot kroppen och huvudet. En stor del av våldet skall ha skett när offret låg försvarslös på golvet.

🔺  Knivhögg en man i huvudet, ansiktet och ryggen.

Foto: Polisen