Jimmie Åkessons (SD) varma ord om statsminister Stefan Löfven (S)

2021 11 07

– En hyvens karl som vill väl!

Det säger SD-ledaren Jimmie Åkesson (S) nu om Stefan Löfven samma kväll som är Löfvens sista afton som partiledare. Det rapporterar SVT.

Stefan Löfven trevlig

Jimmie Åkessons varma och uppskattande ord av Socialdemokraternas partiledare tillika Sveriges statsminister Stefan Löfven kommer överraskande uppger SVT. Jimmie Åkesson säger att han förstår att Stefan Löfven har ett tilltal som är folkligt. Och SD-ledaren framhåller att han även själv tycker om Stefan Löfvens som person.

– Man uppfattar honom som en trevlig man och så även jag, säger Jimmie (SD) till SVT ikväll.

Stefan Löfven en hyvens karl

I debattens hetta har Jimmie och Stefan ofta levererat hårda ord till varandra men nu lyfter Sverigedemokraternas ledare fram fina kvaliteter med Sveriges statsminister.

– I grunden tror jag ändå att Stefan Löfven är en hyvens karl som vill väl och som gärna vill stå på arbetarnas sida och allt det här, säger Jimmie.

Ringt upp personligen

– Stefan Löfven [har] varit en sådan statsminister som ändå har ringt upp personligen, framhåller Jimmie Åkesson som uppskattar Löfvens agerande.

SVT reagerar med förvåning på Jimmie Åkessons varma besked om Stefan Löfven när det gäller att statsministern ringt upp Jimmie i egen hög person.

– Det låter ju som att de har haft något vid sidan om som inte vi känner till. Stämmer det? Det var intressant, framhåller SVT i kväll.

I samband med sina varma ord om Stefan Löfven till SVT markerar samtidigt Jimmie Åkesson att han inte tycker Löfven varit en "jättebra statsminister".

ANALYS

Att säga varma ord om varandra borde vi alla göra mycket oftare och det vore ju toppen om partiledarna kunde visa vägen. Även media har en stor uppgift i detta. Titt som tätt gör pressen allt för att trissa upp stämningen mellan partiledarna.

Mitt förslag är att partiledardebatterna framöver inleds med att partiledarna säger något positivt om varandra – över regeringsalternativsgränserna i början av varje debatt.

Foto: Kristdemokraterna resp. Stefan Löfven, FB