Jättesänkning av butikskedja – över 1 000 varor

2023 09 05

Livsmedelspriserna stiger återigen i Sverige.

Enligt Statistiska centralbyråns (SCB) senaste inflationssiffror steg matpriserna med 1,4 procent i juli jämfört med juni.

– Priserna brukar stiga med ungefär 1 procent i juli, så ökningen är något större än vad som är normalt för säsongen, kommenterade John Eliasson, prisstatistiker på SCB.

Bekräftar jättesänkning

Nu kommer dock ett glatt besked för svenska konsumenter.

Butikskedjan City Gross meddelar att man kommer att gå fram med en omfattande prissänkning.

– Allt tyder på att hushållens ekonomi kommer vara fortsatt pressad under hösten. För att möta det ökade behovet av minskade kostnader i vardagen sänker City Gross sitt ordinarie pris på över 1 500 vardagsvaror, framhåller butikskedjan i ett pressmeddelande.  

”Rejäl satsning”

 Anders Wennerberg, vd City Gross, har uttalat sig om det nya beskedet till kunderna.

– Vi har sedan i våras tittat på hur vi kan bidra för sänka våra kunders matkostnader och vi har under året bland annat tillfälligt sänkt priset på frukt- och grönt. Nu agerar vi med ännu mer kraft och sänker vårt ordinarie pris på mer än 1 500 vardagsvaror, säger han och tillägger:

– Det är en rejäl satsning vi gör för att möta våra kunders behov och bli mer konkurrenskraftiga. Vi är fortfarande inne i en tid när många letar billigare varor och vänder på kronorna för att hantera sina ökade omkostnader.

Gäller från i dag

Sänkningarna gäller i samtliga City Gross-butiker från och med i dag, måndag 4 september.

Tidigare har City Gross prissänkningar främst riktat sig till så kallade ”PRIO-medlemmar” – det vill säga kunder som tecknat ett medlemskap i valfri City Gross-butik.

Den här gången gäller dock prissänkningarna alla kunder, såväl icke-medlemmar som PRIO-medlemmar.

”Stora delar av sortimentet”

– Prissänkningarna sker över stora delar av sortimentet med fokus på viktiga vardagsvaror som konsumenterna köper veckovis, uppger City Gross.

Priserna sänks bland annat på utvalda produkter inom följande varugrupper:

- Pasta

- Ris

- Kyckling

- Olivolja

- Tvättmedel

- Djurmat

Fakta City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel.

Det är skånska familjeföretaget Bergendahls som äger City Gross. Hösten 2021 gick Axfood in som delägare och äger idag 9,9 %.

Källa: City Gross

Foto: City Gross

Text: Redaktionen