JUST NU: Järvaveckans ”Kakanbesked” efter SD-ledarens hot

2022 05 06

Kakan Hermansson kommer att få delta på Järvaveckan, trots Jimmie Åkessons hot om att ställa in sin medverkan vid ett sådant scenario.

I ett inlägg på Twitter meddelade Åkesson att Järvaveckan får välja mellan honom och medieprofilen.

”Kakan Hermansson eller partiledaren Jimmie Åkesson”

– Kakan Hermansson har genom åren gjort sig känd för en rad politiskt extrema och direkt stötande uttalanden, inte minst hatiska inlägg om svensk polis. Jag kommer idag att meddela arrangörerna att jag inte avser närvara och hålla tal på årets Järvaveckan, vilket tidigare planerats, om denna person på något sätt är en del av deras evenemang, skrev Jimmie Åkesson på Twitter och tillade:

– Järvaveckan får helt enkelt välja – polishataren Kakan Hermansson eller partiledaren Jimmie Åkesson.

Kommer att delta

Trots SD-ledarens hot står det klart att Kakan Hermansson kommer att närvara under politikerveckan. Hon kommer att delta och leda samtal om klimat, psykisk ohälsa, konst och HBTQI, rapporterar SvD.

– Vi recenserar inte partiledare, vi är politiskt obundna och vi vill vara en enande kraft och inte skapa ytterligare skyttegravar som många i vårt samhälle gör i dag. Vi välkomnar alla, sedan är det upp till varje parti och partiledare om de vill komma, säger Ahmed Abdirahman,  vd och grundare för stiftelsen The Global Village som arrangerar Järvaveckan, till tidningen.

Har inte avbokat

Ahmed Abdirahman bekräftar att Järvaveckans program inte kommer att ändras och att Kakan Hermanssons uppdrag förblir oförändrat. Han konstaterar även att det inte kommit någon avbokning från SD.

Foto: Sverigedemokraterna

Text: Redaktionen