JUST NU: Ivana Trump har avlidit

2022 07 14

Ivana Trump – Donald Trumps första hustru – har avlidit i en ålder av 73 år.

Det uppger Familjen Trump i kväll.

Tre barn med Donald

Ivana Trump var Donald Trumps första hustru och tillsammans har de tre barn; Donald Junior Trump , Ivanka Trump och Eric Trump.

– Vår mamma var en otrolig kvinna – en kraft i affärer, en atlet i världsklass, en strålande skönhet och en omtänksam mamma och vän, framhåller Familjen Trump i kväll.

Skidåkning

Ivana Trump föddes i februari 1949 i tjeckiska staden Zlin och växte upp under kommunistdiktaturen i före detta Tjeckoslovakien. Hon satsade på skidåkning vilket tog henne utanför järnridån.

Hon gifte sig med en österrikare i ett skenäktenskap för att kunna lämna landet och samtidigt ha rätt att återvända för att träffa sin föräldrar.

Amerikanska tabloider

Efter hand flyttade hon till Kanada där hon studerade engelska och jobbade som fotomodell. Under en modellresa till New York träffade hon Donald Trump.

7 april 1977 gifte de sig och under 1980-talet blev paret ett hett par i amerikanska tabloider.

– En karismatisk arbetsnarkoman, en karriärkvinna, en jämbördig, så beskriver Donald Trump sin före detta hustru Ivana i Netflixdokumentären Trump: En Amerikansk Dröm från 2018.

Gifte om sig

Skilsmässan med Donald Trump blev emellertid en mycket uppslitande affär med våldsamma anklagelser dem emellan vilket fick stora rubriker under en lång tid.

Ivana gifte vid 59 års ålder om sig med den italienska modellen och skådespelaren Rossano Rubicondi 2008. Men redan året därpå blev det skilsmässa.

De dejtade dock från och till ända till 2019. År 2021 gick han bort vid 49 års ålder.

Ambulanspersonal larmades

Ambulanspersonal från Manhattans distrikt larmades till en våning i Upper East Side idag strax eter lunchtid, uppger New Yorks Räddningstjänst.

Våningens ägare var Ivana Trump och enligt New York-polisen NYPD kunde personalen konstatera att Ivana Trump hade förlorat livet .

Blir mycket saknad

– Ivana var en överlevare. Hon flydde från kommunismen och kom att tycka om detta land [USA], säger Familjen Trump.

– Hon kommer att bli mycket saknad av sin mamma, sina tre barn och tio barnbarn.

Foto: Ivana Trump

Text: Redaktionen