ICA-butik rånad

2021 10 27

ICA-butiken på Alnö utanför Sundsvall har utsatts för ett rån vid 06-tiden i morse och nu har en stor polisjakt inletts på gärningsmännen.

Stora bilköer har uppstått mellan Sundsvall och Alnö efter rånet eftersom polisen stoppar alla bilar som lämnar ön.

På väg till sina jobb

Polisen går igenom varje bil för att se om man kan finna rånarna och det har lett till långa köer eftersom många Alnöbor är på väg in till sina jobb i Sundsvall.

Rånade under hot

Området runt ICA-affären är avspärrat och det finns både polis och ambulans på plats men det har inte framkommit några uppgifter om att någon ska vara fysiskt skadad. Däremot skedde rånet under hot, uppger SVT.

Gärningsmännen jagas

Polisen har inlett en förundersökning avseende rån alternativt grovt rån. Rånarna är ännu på fri fot och polisen hoppas nå framgång genom att gå igenom bilarna som lämnar Alnö. Men det är oklart om rånarna ännu finns kvar på ön eller om de har hunnit nå fastlandet.

Om populära Alnö

Alnö är 65 kvadratkilometer stor och bildades för 570 miljoner år sedan genom vulkanisk verksamhet i området. Ön är 15 kilometer lång och 6 kilometer bred på bredaste stället, enligt Alnö.nu. Invånarantalet är cirka 8 000 personer, bestående av ca 3 800 villor och 1600 lägenheter.

På sommaren är invånarantalet över det dubbla då Alnö är ett mycket populärt sommarställe för turister. Berggrunden innehåller flera världsunika mineraler där den mest kända är Alnöit. På norra delen av Alnö finns flera intressanta geologiska lokaler samt flera fornminneslämningar som gravkullar, uppger Alnö.nu.
Alnöbron är en av Sveriges längsta med sina 1 042 meter lång och invigdes 1964. Det tog en arbetsstyrka på 40-55 man 3,5 år att bygga den 9,4 meter breda bron. Den är 42 meter hög och har 40 meter fri segelhöjd, berättar Alnö.nu.

Arkivfoto: Polisen Norrmalm, FB