ICA-butik rånad – Personalen hotades

2021 11 22

ICA-butiken i Vara mellan Trollhättan och Skövde rånades ikväll.

Det var en stund före klockan 21 som gärningsmannen slog till mot butiken.

Drog fram vapen

Det blev mycket obehagligt för butiksbiträdet när en person drog fram vad som bedöms vara ett vapen eller ett vapenliknande föremål. Rånaren hotade ICA-personalen med det förmodade vapnet och tvingade till sig kontanta medel från butiken.

Kumpan väntade i bil

Rånaren lämnade därefter mataffären med pengarna och tog sig ut från butiken där en kumpan väntade i en bil. Tillsammans med den väntande gärningsmannen flydde rånare från platsen varpå man kunde larma polisen.

Stort polispådrag

Ett stort polispådrag jagar nu rånarna som ännu är på fri fot. Polisen söker efter gärningsmännen och koncentrerar sina insatser främst i närområdet.

– Vi letar just nu efter gärningsmän, säger Martin Hallberg, verksam vid polisens ledningscentral i Polisregion Väst, vid klockan 22.30 till SVT.

Har ägt rum flera rån i Västsverige

Det har ägt rum flera butiksrån i Västsverige den senaste tiden och SVT frågade ikväll polisen om rånet i Vara kan ha ett samband med de tidigare rånen.

– Det är inget vi kan vi inte uttala oss om nu, säger polisen.

Vid 22.30-tiden på onsdagskvällen var ännu ingen person gripen för rånet.

Vara ligger beläget i Västergötland mitt emellan tätorterna Trollhättan, Lidköping, Skara och Falköping.

Öster om Vara

Nya Lidköping Tidning rapporterar att rånet närmare bestämt ska ha inträffat på en ICA-butik på Järnvägsgatan i orten Kvänum. Och på Järnvägsgatan i Kvänum ligger ICA Nära Sahlins. Kvänum ligger i östra Vara kommun och orten har omkring 1200 invånare.

Arkivfoto: Polisen, FB