Ica återkallar chips

2021 09 29

Livsmedelsjätten Ica återkallar nu sina grillchips.

Orsaken är att det i grillchipspåsarna även kan finnas dillchips och det i sin tur leder till hälsorisker för vissa konsumenter. Dillchips kan nämligen innehålla allergenen mjölk vilket är farligt för en del allergiker.

Mycket allvarligt

– Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. För oss på Ica är det självklart att kunden ska kunna lita på att innehållsdeklarationen som står på förpackningen stämmer. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att detta inte ska ske igen, framhåller Ica Sveriges kvalitetschef Lena Sparring i ett pressmeddelande.

Felaktiga etiketter

Rent konkret avser chipspåsarnas etiketter grillchips och därmed framgår det inte att chipsen kan innehålla mjölk. De chips som det är frågan om är ”ICA Grillchips 275 g” och de aktuella påsarna har bäst före-datum 18-02-2022.

Livsmedelsverket informerat

Ica lovar att utreda incidenten noggrant med tillhörande åtgärdsplan och förebyggande åtgärder. Tillsynsmyndigheten Solna stad och Livsmedelsverket har informerats. För personer som inte är allergiska mot mjölk är det inte farligt att äta chipsen betonar Ica.

Stoppas i kassorna

Grillchipsen ska nu stoppas i kassan och därmed inte längre vara möjliga att köpa.

–ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka produkten till den ICA-butik där den köptes, framhåller livsmedelsjätten.

Foto: Icagruppe/Jessica Gow

[yop_poll id="680"]