SVERIGE: Motorhaveri på Arlanda – flygplan avbröt start

2022 07 25

Ett flygplan har tvingats att avbryta sin start på Arlanda.

Räddningstjänst har larmats till flygplatsen, rapporterar Aftonbladet.

Larmet inkom klockan 07.26.

– Det har skett ett tillbud. Det har fått problem med en motor, säger Fredrik Hermansson vid flyg- och sjöräddningscentralen till tidningen.  

Räddningstjänst på plats

Flygplanet var på väg till Berlin, uppger Expressen. Enligt tidningen är det oklart om passagerarna fått stiga av planet.

Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.

Hann inte lyfta

Flygplanet hann inte lyfta från marken innan motorfelet identifierades. Motorhaveriet upptäcktes när planet var på väg att starta.

– De har taxat av banan och räddningstjänst är på plats och tittar på vad som har hänt. Det verkar inte vara något allvarligare, säger Fredrik Hermansson till Aftonbladet.

Läget är under kontroll

Tobias Åkesson, ledningsbefäl på räddningstjänsten, bekräftar för tidningen att flygplanet står vid sidan av startbanan.

Enligt Fredrik Hermansson är läget under kontroll.

– Räddningstjänst är framme nu, men de har lämnat motbud till alla enheter som var på väg, så det verkar vara under kontroll, säger han enligt Expressen.

Tuff sommar

Flygplanets motorhaveri ramar in en tuff sommar för personalen på Arlanda. Flygplatsen tampas fortfarande med långa väntetider. Passagerare uppmanas att anlända tre timmar före avgång.

– Just nu är det risk för långa väntetider på flygplatsen. Därför ber vi dig att komma när din incheckning/bagageinlämning öppnar.  Vi beklagar den nuvarande situationen och tackar för ditt tålamod, skriver Swedavia på sin hemsida.

Foto: Iwan Shimko

Text: Redaktionen