Hanif Bali (M) släpper bok – Konsten att vara elak

2021 09 23

Den högprofilerade moderata riksdagsledamoten Hanif Bali (M) satsar på författarbanan och släpper inom kort en bok.

Konsten att vara elak är titeln på boken som väntas nå marknaden redan om några veckor.

Premiärdag 8 november

Det preliminära utgivningsdatumet för Hanif Balis bok är måndagen den 8 november avslöjar Expressen i kväll.

Tidningen har tittat närmare på tajmingen för bokens premiärdag och vänt sig till förläggaren med frågeställningen.

– När en bok ges ut bestäms alltid i dialog med författare, meddelar förläggaren Olle Grundin på förlaget Mondial till Expressen.

Klassas som biografi

Olle Grundin föredrar att inte avslöja många detaljer om boken men på de aktuella boksajterna är Hanif Balis bok klassad inom kategorin biografi och memoar.

Saluförs för 216 kronor

Hos Adlibris saluförs Hanif Balis bok Konsten att vara elak för 216 kronor och då får man en inbunden version. Hos Bokus går samma inbundna bok loss på 199 kronor. Men båda förlagen framhåller att boken ännu inte är tillgänglig.

Har tagit time-out

Hanif Bali (M) har för närvarande tagit en så kallad time-out från politiken i samband med den pågående förundersökning om misstänkt utnyttjande av barn för sexuell posering. Ärendet avser en tonårsflicka inom Moderaterna men Hanif Bali (M) är dock inte formellt misstänkt uppger Expressen som ikväll onsdag sökt ny information från relevanta aktörer.

Inga nya kommentarer

Men såväl chefsåklagare Maria Sterup som flickans målsägandebiträde Silvia Ingolfsdottir Åkermark har avstått att lämna ytterligare kommentarer till Expressen.

Hanif Bali nekar till anklagelserna.

Foto: Hanif Bali, FB