Hanif Bali (M) sexanklagad – Tillbakavisar allt

2021 09 23

Detta har varit det värsta jag blivit utsatt för. Jag uppmanar personen som riktar dessa anklagelser mot mig att göra en polisanmälan.

Det säger den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali som är den moderat som pekats ut som sexanklagad i kvällspressen de senaste dagarna. Enligt tidningarna finns det anklagelser om att han ska ha betett sig olämpligt sexuellt mot en 15-årig flicka och nu går han ut på Facebook och säger att det är en lögn.

Påstående om nakenbilder

Enligt Aftonbladet ska kontakten ha inletts med att hon fick läxhjälp när hon var 15 år. Expressen har rapporterat om att han ska ha efterfrågat nakenbilder på flickan och i pressen beskrivs det hur det varit en tung börda för flickan. Misstanken gäller olämpliga sexuella kontakter med flickan på digitala plattformar, som ska ha pågått en längre tid enligt Aftonbladet och frågan utreds internt av Moderaterna. Men nu slår Bali tillbaka.

Vill bli polisanmäld

– Jag vill först och främst säga att jag tillbakavisar de påståenden som riktas mot mig om opassande beteende mot en yngre parti/MUF-medlem. Jag uppmanar personen som riktar dessa anklagelser mot mig att göra en polisanmälan så jag får möjlighet att rentvå mig. Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet, framför Bali.

Explicita påstötningar

Hanif Bali berättar att han för cirka två år sedan kontaktades av en MUF-medlem.

– När det framkom att personen i fråga ville ha en annan relation borde jag avslutat konversationen direkt. När påstötningarna blev mer explicita gjorde jag det däremot klart att något annat än en vänskapsrelation där jag agerat som mentor inte kunde bli aktuell, understryker Bali.

Sa ifrån

 – Jag har på inga sätt bett om några opassande bilder eller gjort något annat olämpligt. Personens kontakter upphörde en tid när jag vänligt men bestämt förklarade att hon inte kan fortsätta höra av sig då jag är betydligt äldre än henne, har flickvän och inte är intresserad av något annat, framhåller han,

Nedräkning på Internet

– I december 2020 fram tills idag börjar meningsmotståndare på internet trakassera mig med de lögner och förtalsgrundande anklagelser som cirkulerat i media mot mig, jag ser att dessa inlägg gillas av personen i fråga. Flera dagar innan anklagelserna riktas mot mig i partiet börjar dessa fientligt inställda konton anspela och ”räkna ner” till den dag då de planerat att ta detta till partiet. Jag har detta dokumenterat, menar Bali.

Han anser att det var ett väl valt tillfälle då partiets interna nomineringsprocess drar igång.

– De påståenden som nu riktas mot mig påverkar förmodligen mina möjligheter att kandidera för en till mandatperiod. Detta trots att jag är oskyldig till det som påstås, skriver han.

Hetsjakt anser Bali

Han framför att det mediala hetsjakten och viskleken varit hänsynslös.

– För egen del har allt detta tärt oerhört mycket på min familj. Journalister har oavbrutet försökt kontakta min fästmö, ringt på hemma där två små 5-åringar gömmer sig bakom neddragna gardiner och undrat varför de inte längre fritt kan leka i sin lekstuga.

Hanif Bali poängterar att han varit transparent om det hela med vänner och fästmö och framhåller att han inte tänker avgå utan istället efterlyser en rättslig prövning.

Foto: Hanif Bali


Jättebesked från Lidl – gäller i en månad

2024 03 03

Lidl genomför nu omfattande prissänkningar på Matrikets produkter.

I samband med kostnadskrisen som har varit och den höga inflationen hyllades Lidl då man var tidigt ute med att sänka eller frysa priset på matvaror.

Nu kommer man med ett nytt besked som gynnar kunderna, nämligen att man sänker priserna på 200 varor tillhörande varumärket “Matriket” under hela mars.

Det framhåller Lidl via sociala medier.

“Du läste rätt”

Det rör sig om en omfattande rad prissänkningar som gäller varumärket “Matriket”, vilket är varor från svenska gårdar.

– Det är sant! Du läste rätt, vi gör vår största prissänkning hittills under mars för att ännu fler hushåll ska upptäcka den höga kvaliteten och det breda utbudet av svenska livsmedel, framhåller Lidl via sociala medier.

200 produkter

Livsmedelskedjan framhåller vidare att sänkningarna berör hundratals produkter.

– Vi sänker priset med 20 procent på 200 Matriket-varor under hela mars. Ett år efter lanseringen av vårt varumärke “Matriket” finns det cirka 200 Matriket-produkter i Lidls sortiment, allt från yoghurt och havrekuddar till falukorv och matvete.

Produkter från Sverige

Gemensamt för alla produkter inom varumärket “Matriket” är att de är svenskproducerade.

– Här samlar vi mat från svenska gårdar, producenter och odlare, för en levande landsbygd och goda smaker. Svensk mat är unik och vårt avlånga land med fyra årstider ger förutsättningar för otroliga smakupplevelser, framhåller Lidl angående satsningen.

Ökar igen

Statistiska centralbyrån har meddelat att matpriserna generellt stigit något på sistone, men att det inte rör sig om någon extrem ökning.

– Det följer mönstret från tidigare år. Priserna på kaffe, te och kakao, på oljor och fetter samt på fisk brukar gå upp i januari. Där ingår nämligen många produkter som brukar ingå i olika kampanjer i december, säger Carl Mårtensson, prisstatistiker på SCB.

De genomsnittliga priserna på livsmedel och alkoholfria drycker steg med 0,3 procent i januari jämfört med december.

Foto: Lidl

Text: Redaktionen


NORDEN: Hel stad evakueras

2024 03 02

Ett nytt vulkanutbrott är mycket nära på Island.

Det var inte så länge sedan som rapporter kom in om nära förestående vulkanutbrott på Island.

Nu tycks det vara dags igen, då “intensiv seismisk aktivitet” har observerats av Islands meteorologiska myndighet.

Staden Grindavik, som ligger tre mil från huvudstaden Reykjavik, evakueras nu.

Det rapporterar isländska Rúv.

Även turistområde

Även det populära turistområdet Blå lagunen evakueras i samband med vulkanvarningen.

Invånare har endast tillåtits hämta tillhörigheter innan myndigheter har hjälpt till med att föra dem till säkra platser.

Ett mindre jordskalv har observerats och magma rör sig söderut på fyra kilometers djup.

Så fungerar det

Naturhistoriska riksmuseet förklarar att vulkanutbrott kan vara spektakulära, men farliga fenomen.

– Vulkanutbrott hör till de mest dramatiska och spektakulära men samtidigt destruktiva geologiska fenomen man kan bevittna. Vid ett vulkanutbrott tränger het bergartssmälta, magma,  upp till jordens överyta och rinner ut som lava.

Text: Redaktionen