Han vill göra USA stort igen

2022 11 16

Natten till i dag kom så beskedet under stort pompa och ståt: Donald Trump ställer upp i valet 2024.

Så kom då äntligen beskedet från expresidenten i USA inför valet 2024:

– Jag ställer upp för jag tror att världen ännu inte har sett vad det här underbara landet kan åstadkomma, framhöll han vid en presskonferens vid residenset Mar-a-Lago, nu på morgonen svensk tid.

Händelserik tid i USA

Det händer mycket i USA nu. Dels har mellanårsvalet knappt avslutats, dels har det spekulerats i om den omdiskuterade republikanen Trump ska kandidera till posten nästa gång.

Som vanligt när det gäller Trump är han en ryktenas man. Ena stunden har allt verkat vara klart med hans kandidatur, nästa har det kommit indikationer att han inte ska ställa upp.

När han presenterar sin kandidatur gör han det på amerikanskt manér. Ett dussintals amerikanska flaggor flankerade expresidenten när han i en förgylld balsal delgav inte bara USA utan hela världen att han minsann ställer upp, skriver sajten The Hill.

Skrädde inte orden

Och han skrädde inte orden. Vid presskonferensen var han inte återhållsam i sitt framtidsbudskap.

– USA:s comeback börjar nu.

Och att han ska …:

– … rädda USA:s ekonomi efter Bidens misslyckanden.

Han sträckte sig så långt att han hävdade att kriget i Ukraina aldrig skulle ha inträffat om han och hans republikanska styre hade suttit kvar vid makten 2020.

– Under vårt ledarskap var vi en stor och härlig nation – ord som du inte har hört på ganska länge, framhöll han självsäkert, enligt flera medier.

För, tillade han:

– Nu är vi en nation på tillbakagång. Vi är en sviktande nation. För miljontals amerikaner har de senaste två åren under Joe Biden varit en tid av smärta, svårigheter och förtvivlan.

Han avslutade anförandet med sitt slagord att han vill göra Amerika stort igen.

Fullt sjå för Biden

Biden å sin sida hade fullt upp. Dels med att kommentera den rysktillverkade robot som slog ner i Polen på tisdagen och där dödade två personer. Presidenten menade att den sannolikt inte avfyrades från Ryssland, tillstod nyhetsbyrån AFP

Dels att kommentera Trumps information att han ställer upp som republikansk kandidat.

På sociala medier-plattformen Twitter yttrade han i en tweet, illustrerad med en video över svidande kritik mot Trump:

– Donald Trump svek USA.

Foto: Arkiv

Text: Redaktionen