Grannar väcktes av skottlossning – Mördare jagas

2021 10 07

Flera boende i sydvästra Linköping ringde polisen i natt då de hörde höga smällar. Och när polisen anlände påträffades en skjuten 35-åring som senare avled.

Mitt i nattsömnen väckte många av höga smällar som ljöd genom nattmörkret och flera personer larmade polisen som skickade ut ett stort polisuppbåd kring klockan 01.15 i natt.

Hjärt- och lungräddning

– De trodde sig ha hört skottlossning. I ett sådant ärende involverar vi många polispatruller och på plats hittades den skjutne mannen utomhus, säger Dennis Johansson Strömberg vid Linköpingspolisen till Aftonbladet.

Offret hade drabbats av svåra skador och polisen genomförde hjärt- och lungräddning. Senare fördes han till sjukhus men hans liv stod inte att rädda.

Polishundar deltog

Polisen spärrade av området som ligger nära flera radhus och en stor polisinsats med polishundar sökte igenom radhusområdet. Men mördaren har inte gripits utan är ännu på fri fot.

Vädjar till allmänheten

Polisen vädjar nu till allmänheten om hjälp och tips.

– Vi har pratat med människor som befunnit sig i närområdet. Men vi vill uppmana alla som vet något att ta kontakt med oss. Låt polisen avgöra vad som är viktigt eller inte, säger Linköpingspolisen till Aftonbladet.

Arkivfoto: Polisen, FB