Glöggtillverkare uppmanar allmänheten – Häll ut glöggen!

2021 11 27

Med en månad till dagen före julafton går nu ett av Sveriges största glöggbolag ut med en oväntad uppmaning till alla glöggsugna svenskar – häll ut glöggen!

Familjeföretaget Saturnus i Malmö är en viktig spelare på den svenska dryckesmarknaden och inte minst vad gäller drycken glögg. Men nu kommer ett plötsligt meddelande lagom till första advent står för dörren.

Häll ut drycken

Saturnus går ut och uppmanar allmänheten att hälla ut glöggen av märket God Jul-glögg – och orsaken är att den inte smakar som den ska.

– Vi vill betona att glöggen inte är farlig att dricka, framhåller Saturnus som även betonar att uppmaningen om att hälla ut inte gäller all God Jul-glögg utan bara en liten omgång.

Särskild sifferkod

– Återkallelsen avser delar av en batch God Jul Glögg producerad 2021 med batchnummer L212102-4 mellan klockslagen 07:30-11:00. Batchnummer är den sifferkod som börjar med L i det vita fältet längst ned på baksidesetiketten. Det rör sig endast om flaskor ur ovan angiven batch och tidsram, förklarar Saturnus.

Dryckeskvalitén högsta prioritet

– Eftersom våra produkters kvalitet är av högsta prioritet har vi valt att återkalla delar av den berörda batchen.

Vi beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt batchnummer L212102-4 mellan klockan 07:30-11:00 att hälla ut produkten och reklamera via [email protected] alternativt kontakta kundtjänst, framhåller Saturnus.

Har 30 anställda

Familjeföretaget Saturnus AB i Malmö har såväl egenproducerade drycker som agenturprodukter. Företaget beskriver sig som en av väldigt få producenter av alkoholhaltiga drycker i Sverige och har även legotillverkning av spritdrycker. I sortimentet ingår bland annat Skärgårdssnapsar, Piratens Besk och Utö och mineralvattnen Evian, Aquador och Badoit. Saturnus grundades 1893 och har i dag 30 anställda.

Foto: Saturnus Nils Ingvarson Bli Studio

[yop_poll id="897"]