Glatt besked från Zlatan

2021 09 29

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i svenska landslaget.

Det beskedet har idag förbundskapten Janne Andersson levererat inför Sveriges VM-kval mot Kosovo och Grekland den 9 respektive 12 oktober.

Extraordinära egenskaper

– Han närmar sig att det ska bli helt bra. Det är trots allt elva dagar kvar till Kosovo och 14 dagar till Greklandsmatchen, och min förhoppning är att han ska vara med på samlingen. Han är en spelare av den kalibern och har de extraordinära egenskaperna som gör att jag väljer att ta ut honom, säger förbundskapten Janne Andersson på dagens presskonferens rapporterar SVT.

Oklart kring startelvan

Fotbollsikonen Zlatan Ibrahimovic missade både EM och Sveriges inledning på VM-kvalet men nu är han tillbaka i truppen. Han har varit skadedrabbad en tid och det är fortfarande inte klart om han kommer att ingå i svenska landslagets startelva.

– Realistiskt sett är det tveksamt att han är en startspelare just nu. Steg ett är att han är spelbar, säger Janne Andersson till SVT.

Alexander Isaks rehab

Med i truppen finns även Alexander Isak.

– Jag pratade med Alexander Isak i går och rehaben går jättebra. Så jag har gott om hopp att han ska vara helt återställd till samlingen. Som prognosen ser ut kommer han att vara frisk, säger Janne Andersson till Aftonbladet.

Foto: Zlatan Ibrahimovic, Instagram

[yop_poll id="686"]