JUST NU: Glädjechock för Ullared

2022 11 18

Mitt i den ekonomiska krisen slår populära varuhuset Gekås i Ullared försäljningsrekord.

Utgifterna har ökat för de flesta i Sverige, inklusive företag och affärer.

Inte minst på grund av elpriser.

Men ett varuhus som som går bättre än någonsin är Gekås, det omåttligt populära besöksmålet i Ullared för mängder av shoppingsugna svenskar, rapporterar Expressen.

48,3 miljoner kronor

Det tidigare rekordet sattes 2019. När nu 2022 går mot sitt slut kan det konstateras att Gekås i lördags toppade det tidigare försäljningsrekordet för en enskild dag – över 48,3 miljoner kronor.

Framgången hittas i att svenska folket mer och mer söker sig till lågprisvaror än tidigare.

Det tror jag egentligen är ganska enkelt, oavsett hur lite pengar man så har växer ju ens barn. Oavsett om man har mer eller mindre i plånboken behöver barnen nya stövlar, regnkläder och vinterkläder, säger Patrik Levin, vd för Gekås, till tidningen.

En kategori går trögare

En särskild uppgång märks av höst- och vinterkläder. Det gäller såväl dam och herr som för barn.

Däremot går det trögare med belysningsvaror.

– Där vi inte går så bra som förra året är belysning men det med nuvarande elklimat så är väl kanske inte så konstigt heller, att folk är mer försiktiga med belysningen än vad man var förra året, säger Patrik Levin till Expressen.

21 000 kunder bidrog

Lördagen ifråga då rekordet sattes besöktes Gekås Ullared av 21 000 kunder, enligt ett pressmeddelande från varuhuset.

Man har i år slagit på stort med större butiksyta, nya produktkategorier, förlängda öppettider och ett intilliggande hotell.

Det är ett helt magiskt försäljningsrekord. Vår strategi under pandemin var att fortsätta att utvecklas och satsa på att förbättra shoppingupplevelsen. Det ser vi resultatet av nu! Varuhuset är större och vår storsatsning på skor lockar många besökare, säger Patrik Levin till Gekås hemsida.

Upphov till tv-serie

Gekås grundades 1963 och har miljoner kunder varje år. År 2015 besökte 4,8 miljoner människor varuhuset.

Platsen har även gett upphov till tv-serien "Ullared" som sändes på Kanal 5 mellan 2009-2011 och 2013-2021.

Premiäravsnittet sågs av över en miljon.

– Det känns förstås fantastiskt, vi är verkligen nöjda. Visst trodde vi att vi hade något på gång d vi valde att göra ett program om ett sådant välkänt och folkligt fenomen som Ullared är. Men det vore tjänstefel att vänta sig en så hög tittarsiffra, sade Lars Beckung, dåvarande programchef på Kanal 5, till Aftonbladet vid premiären.

Foto: Gekås Ullared

Text: Redaktionen