Tre personer gripna efter skottlossningen i Skåne

2021 08 03

Efter skottlossningen i Kristianstad där flera personer blev skjutna har nu tre personer gripits.

Polisen är på plats med en större resurs och flera personer är anträffade på olika platser i området med förmodade skottskador. Ambulanssjukvård är begärd till platserna. Polisen har inga uppgifter att lämna om skadeläge, uppger polisen på sin hemsida. Tre personer med förmodade skottskador vårdas i nuläget på sjukhus.

Skjutna hittades både inne och ute

Skottlossningen ägde rum strax före klockan 16 och de skadade hittades på flera olika platser både inomhus och utomhus rapporterar Aftonbladet. Händelserna har ägt rum i Kristianstadsområdena Näsby och Gamlegården.

– Vi har flera enheter på plats som jobbar för fullt med händelsen för att ta reda på var och om det skjutits på flera platser, säger Richard Lundqvist vid Polisen Region Syd till Aftonbladet.

Polisen har spärrat av zoner både i bostadsområden och i centrummiljö och en förundersökning är inledd.

Tre personer gripna

– Eftersom vi hittat personer med förmodade skottskador kommer det sannolikt landa på minst mordförsök, men det är ännu inte beslutat, säger Richard Lundqvist till Aftonbladet.

Under tisdagskvällen greps tre män som misstänks för försök till mord. 

– Samtidigt låser vi inte fast oss vid enbart dessa tre gripna. Det kanske kan vara fler inblandade, säger Calle Persson, polisens presstalesperson, till SVT.

På måndagskvällen kom uppgifter om skottlossning i samma område i Kristianstad.

Arkivfoto: Polisen Norrmalm, FB