Första homosexuella stjärnan i en av de stora macho-sporterna

2021 07 20

USA och Kanada tar nu ytterligare ett steg i rätt riktning när det gäller homosexuellas möjligheter och framsteg.

För första gången har världens främsta liga i en av de stora machosporterna fått en öppet homosexuell spelare i form av den kanadensiska ishockeystjärnan Luke Prokop som hör hemma i laget Nashville Predators.

Ökar chanserna

– I dag är jag stolt över att berätta för alla att jag är homosexuell. Det har varit en rejäl resa att komma till denna punkt i mitt liv men jag kunde inte vara gladare över mitt beslut att komma ut. Ända sedan jag var ung har jag drömt om att bli NHL-spelare och jag tror att genom att leva mitt autentiska liv kan jag ge mitt allt på rinken och öka chanserna att uppfylla mina drömmar, meddelar Luke Prokop.

Välkomna i hockeyvärlden

Hockeystjärnan tackar sin omgivning för allt stöd.

– Jag skulle inte kunna göra detta utan min underbara familj, vänner och medarbetare som har känt till detta om mig och mött mig med kärlek och stöd varje steg. Jag hoppas att jag genom att berätta vem jag är även kan hjälpa andra människor att se att homosexuella är välkomna i hockeyvärlden och vi arbetar för att säkerställa att ishockey är för alla på riktigt, framhåller Luke Prokop.

ANALYS

Det finns en hel del mörka moln runt om i världen men som Hans Rosling brukade framhålla så får man inte glömma att det är väldigt mycket som faktiskt går i rätt riktning. Steg för steg i land efter land och världsdel efter världsdel sker det viktiga framsteg.

Det kommer en dag när Kina är en demokrati, när cancer har botats och när diktaturer är utrotade. Glaset är halvfullt och morgondagen är ljus.

Foto: Luke Porkop Instagram

[yop_poll id="382"]