Först Twitter-vd – nu vill han ta betalt

2022 11 01

Först utsåg Elon Musk sig till vd. Kort därpå kom uppgifter om att han vill börja ta betalt för att låta ett Twitterkonto bli verifierat.

Den amerikanske miljardären Elon Musk fortsätter skapa rubriker.

Först gjorde han gällande att han skulle köpa den sociala plattformen Twitter.

Sedan backade han.

Men när en rättstvist hotade valde han att öppna plånboken på vid gavel. För 44 miljarder shoppade han förra veckan Twitter. Nybliven ägare så sparkade han hela styrelsen, samt vd:n Parag Agrawal och finanschefen Ned Segal.

Nu är han vd

Vem var då vd för företaget? Undrade en och annan.

– Ingen aning, twittrade Musk.

Men enligt uppgifter under natten har han alltså utsett sig själv till vd, rapporterar Reuters och flera nyhetsbyråer.

Och inte nog med det. Den amerikanska nyhetssidan med inriktning mot teknik, The Verge, kommer med uppgifter om att Musk ska ta betalt för att användare ska få använda den blåa bocken intill sitt konto.

Enligt källor till sajten kommer det kosta pengar för att få sitt konto verifierat och därmed undvika risken att bli ihopblandad med andra konton.

20 dollar per månad

–  Musk har pressat ingenjörer att arbeta med minst två stora projekt och att slutföra dem inom dagar eller veckor, framhåller sajten.

Och tillägger:

– En är ändringar av Twitter Blue som skulle kräva att användare betalar för att behålla sina verifieringsmärken, möjligen så mycket som 20 dollar per månaden.

Ryktesspridningen om Musks köp av Twitter började i våras. Då verkade köpet vara klart. Men så drog han sig ur sedan han framhållit att ägarna till plattformen hade farit med osanning kring dess storlek.

Men inför risken att bli stämd valde till slut alltså Space X-grundaren att slå till.

Att han efter investeringen är villig att förändra Twitter har han aldrig gjort någon hemlighet av.


FAKTA OM TWITTER

Twitter är en social nätverkstjänst och mikroblogg där man skriver meddelanden, så kallade tweetar, meddelanden som ej får överstiga 280 tecken. Dessa tweetar visas öppet på användarens profilsida. Användare kan prenumerera på andra användares meddelandeflöde, vilket kallas ”att följa”, en prenumerant kallas ”följare”.

Källa: Twitter

Foto: B. Jordan

Text: Redaktionen