Företag klassar tre stadsdelar i Malmö som no go-zoner – Stängt ned

2021 07 22

Det välkända elsparkföretaget Voi klassar Malmöstadsdelarna Rosengård, Holma och Kroksbäck som no go–zoner.

Det rapporterar Sydsvenskan som klargör att no go-beslutet har resulterat i att Voi dragit sig tillbaka från stadsdelarna.

– Vi har tidigare haft verksamhet i både Rosengård och Holma men beslutat att stänga ner på grund av incidenter som skett vid upprepade tillfällen i dessa områden. Vi har haft medarbetare och tredjeparts-leverantörer som har blivit hotade, vilket har lett oss till beslutet stänga ner tjänsten i dessa områden, säger Tobias Persson vid Vois mediefunktion till Sydsvenskan uppger Aftonbladet.

Ungdomar besvikna

SR rapporterar att det hela nu innebär att man inte kan parkera sin hyrda elsparkcykel i de tre stadsdelarna. 18-åringen Selma Abdi som bor i Rosengård och brukar åka elsparkcykel till stan är besviken.

– De har fördomar om folk i utsatta områden, att de inte kan sköta sig eller ta hand om elsparkcyklarna, säger hon till Sydsvenskan.

ANALYS

Det är förfärligt att otryggheten är så påtaglig i vissa stadsdelar i Sveriges tredje största stad att företag bedömer att de måste dra tillbaka sin verksamhet från stadsdelarna. Det drabbar näringslivet och samhällsekonomin och som framgår ovan så drabbas som vanligt även den skötsamma majoriteten.

Det är emellertid bra att Sydsvenskan lyfter fram hur det är ställt och sannolikt kommer nu lokalpolitikerna att respondera på detta vilket denna sida kommer att följa upp.

Foto: Malmö Stad, Caroline Franzén

[yop_poll id="386"]