Flygplan har kraschat i Örebro – 9 personer har förlorat livet

2021 07 09

Ett flygplan med 9 personer kraschade vid Örebro Flygplats. Alla ombord förlorade livet.

– Det är med stor sorg och bestörtning jag i kväll har tagit del av de tragiska uppgifterna om flygkraschen i Örebro. Jag tänker på de drabbade, på deras familjer samt nära och kära i denna mycket svåra stund. Jag vill uttrycka mitt djupaste deltagande i deras sorg, framför statsminister Stefan Löfven (S).

– Det är svårt att ta in på ett personligt plan hur de som är drabbade känner just nu, säger kommunalråd Kenneth Handberg (S) i Örebro.

Olyckan inträffade kring klockan 19.20 på torsdagskvällen och en stund efter klockan 01 natten till fredag meddelade polisen att samtliga personer ombord omkom vid kraschen, det vill säga en pilot och åtta fallskärmshoppare.

Anna Oscarson, kommunikationsansvarig på Svenska fallskärmsförbundet, berättar att planet var av modellen DHC-2 turbo beaver.

– Örebro fallskärmsklubb hade hyrt in det från Skåne. Vanligtvis hoppar man mest fallskärm på helgerna, men nu hade de hyrt in ett plan för att hoppa mer intensivt under hela veckan. Våra tankar går givetvis till de anhöriga. Det som hänt är alldeles fruktansvärt, säger hon.

Örebro kommun öppnar ett kriscenter för personer som behöver stöd.

❤ ❤ ❤  Tankarna går till drabbade, familjer, anhöriga, släkt och vänner. Vi är många miljoner i Sverige som tänker på er som drabbats och alla ni som saknar någon ni håller väldigt kär ❤