JUST NU: Flera skadade på skola i Malmö

2022 03 22

Två personer har skadats på gymnasieskolan Malmö Latin.

Det rapporterar SVT Nyheter Skåne. Larmet inkom till polisen klockan 17.12.

En person gripen 

Polisen uppges ha gripit en person. Det är oklart om gripande skedde inne eller utanför skolan.

– Jag har inga uppgifter om att det ska ha varit våldsamheter i samband med gripandet, säger Evelina Olsson, presstalesperson för polisen, enligt Aftonbladet.

Polisen vill inte uttala sig om det rör sig om fler gärningsmän. I nuläget finns det inget som tyder på att det skulle finnas ytterligare gärningsmän, skriver Aftonbladet. 

Läget under kontroll

Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen, vill inte uppge vad den gripna personen är misstänkt för. Han berättar att polisen har säkrat flera byggnader och att läget är under kontroll.

– En stor del av det vi gör nu är att ta vittnesuppgifter, säger han till SVT.

Tre personer till sjukhus

Två personer har förts till sjukhus enligt polisen. Amiralsgatan i Malmö är nu avspärrad för trafik. Det finns även omfattande avspärrningar runt skolan.

Poliser med vapen

Elever på skolan, som var kvar efter skoltid för att förbereda en musikal, har uppgett för SVT att poliser kom in i byggnaden med dragna vapen.

–Det kom in poliser med vapen dragna och bad om att utrymma skolan. Men vi vet inte vad som har hänt, säger de till SVT.

Rullades ut på bår

– En elev berättar att han sett två personer som har rullat ut på bår och de var blodiga. Sen kom fem poliser med dragna vapen och efter det kom en hundpatrull, säger SVT:s reporter på plats Isak Laurell.

Pågående dödligt våld

Enligt uppgifter till Aftonbladet larmades polisen till skolan på grund av "pågående dödligt våld".  

– Det här är fullkomligt fruktansvärt. Jag vet bara om att det pågår dödligt våld på skolan. Jag önskar att jag visste mer. Jag befinner mig just nu i Göteborg men kommer att ta mig ner till Malmö så fort som möjligt, säger skolans rektor,  Fredrik Hemmensjö, till Aftonbladet.

Grovt brott

Polisen skriver på sin hemsida att man utreder händelsen som grovt brott. Rickard Lundqvist kan inte berätta vad som har hänt, utan hänvisar till SVT att det är en pågående händelse.

Luktar bränt

Enligt uppgifter ska det lukta bränt på platsen, skriver SVT

– Allt tyder på att det skett inne i skolans lokaler men mer information har vi inte nu, säger Rickard Lundqvist enligt Aftonbladet.

Text: Redaktionen