Federley (C) satsar på kyrkopolitiken

2021 04 07

Fredrick Federley (C) meddelar nu att han ger sig in i kyrkopolitiken och siktar på höstens kyrkoval.

Centerns tidigare EU-parlamentariker och andre vice partiordförande kandiderar till kyrkovalet i hemkommunen Gagnef i höst. Han vill ge tillbaka för allt stöd och hjälp han fått av Svenska Kyrkan förklarar han för Sveriges Radio P4 Dalarna.

– Jag vill ge tillbaka av det engagemang som jag har känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt. Mycket samtal. Många av de här svåra frågorna som jag har brottats med. Försoning, förlåtelse, som är jättestora frågor men som aldrig finns på en politisk dagordning någonstans. Det är nog bara kyrkan som kan ta i de etiska frågorna som jag tycker är oerhört viktigt, säger han till SR

På SR:s fråga om hans kandidatur till kyrkovalet är ett sätt för Fredrick Federley att göra någon slags politisk comeback svarar Fredrick följande:

– Det är ju inte direkt partipolitiskt utan vi har en borgerlig samlingslista i Gagnef kommun. Det här är ett sätt för mig att betala tillbaka för att kyrkan varit viktig för mig och många av mina vänner när man har behövt det som mest. Om jag längtar tillbaka till politiken så kan jag säga att svaret är nej.

[forminator_poll id="2848"]