Farlig hatkampanj med nazistargument pågår mot Sverige

2021 09 29

Jämförelser med Nazityskland, Hitler, Sydafrikas apartheid varvat med grova personangrepp, hot, hat och mängder av lögner och desinformation.

Det karaktäriserar en mycket omfattande och pågående hatkampanj i sociala medier med målet att försöka övertala svenska folket att inte vaccineras. Hela 82 % av 18-plussarna har redan fått dos 1 men paradoxalt nog kan ibland 70-80 % av kommentarsfälten ge intrycket att "jättemånga är emot vaccinet". Det är en totalt falsk bild.

ANALYS

Tack vare Pfizer, Moderna, Astra med flera vaccin har världen god chans att resa sig upp igen och närma sig normalläge. Världens mest enastående forskare har gjort ovärderliga insatser och fått fram vaccin med otroliga resultat som kan ge oss livet tillbaka.

En framgångsrik vaccinationskampanj pågår i Sverige och världen över men mitt i allt detta pågår något alldeles gräsligt. En grov lögnkampanj i sociala medier och YouTube med mera där man försöker lura folk att säga nej till vaccinet. Så snart vaccinet, vaccintäckning eller vaccinpass nämns så dirigeras mängder av sociala mediekonton i samma riktning för att skapa en flod av följande kommentarer:
◾Jämförelser med Nazityskland, Hitler och Sydafrikas apartheid

◾Vaccinpass jämförs med krav om att bära Davidsstjärna eller stämpling av fångnummer

◾Totala lögner och desinformation om viruset, pandemin och vaccinet

◾Hot, hat, grova personangrepp, mordhot, sjuka kommentarer

◾Man vägrar förstå att vaccinpass fortsatt innebär att ingen tvingas till någonting. Vaccinpass inkluderar negativa pcr-test och antikroppsintyg, dvs ej krav på vaccinering.

EU:s utrikestjänst klargör att Ryssland – som vanligt – går i täten. Även Kina. Syftena är följande:

🔺 Splittra Sverige

🔺 Destabilisera landet

🔺 Skapa förvirring och osäkerhet

🔺 Dra med sig och lura vanligt folk

I grunden handlar det om diktaturer som angriper det de inte tål – demokratier med frihet, mänskliga rättigheter och fria val. Grymma regimer som vill förstöra för svenska folket och vårt land. Låt det inte ske.

Det är dessutom förfärligt hemskt att de förminskar förintelsen genom att jämföra med den värdefulla kampen mot pandemin.

Självklart kan man avstå vaccinering om man vill och man kan argumentera varför – även om vetenskapen talar emot. Självklart kan man vara emot vaccinering utan att ha lurats av ryska diktaturen. Men denna text handlar inte om det. Den handlar om hur diktaturer angriper Sverige och Europa och hur de drar med sig personer med hjälp av desinformation och hat. Och det är något helt annat.

✅ Det är något vi alla bör värja oss ifrån. Sverige, Europa, frihet och demokrati är alltid värt att försvara.

[yop_poll id="568"]