Farlig hatkampanj med nazistargument pågår mot Sverige

2021 09 29

Jämförelser med Nazityskland, Hitler, Sydafrikas apartheid varvat med grova personangrepp, hot, hat och mängder av lögner och desinformation.

Det karaktäriserar en mycket omfattande och pågående hatkampanj i sociala medier med målet att försöka övertala svenska folket att inte vaccineras. Hela 82 % av 18-plussarna har redan fått dos 1 men paradoxalt nog kan ibland 70-80 % av kommentarsfälten ge intrycket att "jättemånga är emot vaccinet". Det är en totalt falsk bild.

ANALYS

Tack vare Pfizer, Moderna, Astra med flera vaccin har världen god chans att resa sig upp igen och närma sig normalläge. Världens mest enastående forskare har gjort ovärderliga insatser och fått fram vaccin med otroliga resultat som kan ge oss livet tillbaka.

En framgångsrik vaccinationskampanj pågår i Sverige och världen över men mitt i allt detta pågår något alldeles gräsligt. En grov lögnkampanj i sociala medier och YouTube med mera där man försöker lura folk att säga nej till vaccinet. Så snart vaccinet, vaccintäckning eller vaccinpass nämns så dirigeras mängder av sociala mediekonton i samma riktning för att skapa en flod av följande kommentarer:
◾Jämförelser med Nazityskland, Hitler och Sydafrikas apartheid

◾Vaccinpass jämförs med krav om att bära Davidsstjärna eller stämpling av fångnummer

◾Totala lögner och desinformation om viruset, pandemin och vaccinet

◾Hot, hat, grova personangrepp, mordhot, sjuka kommentarer

◾Man vägrar förstå att vaccinpass fortsatt innebär att ingen tvingas till någonting. Vaccinpass inkluderar negativa pcr-test och antikroppsintyg, dvs ej krav på vaccinering.

EU:s utrikestjänst klargör att Ryssland – som vanligt – går i täten. Även Kina. Syftena är följande:

🔺 Splittra Sverige

🔺 Destabilisera landet

🔺 Skapa förvirring och osäkerhet

🔺 Dra med sig och lura vanligt folk

I grunden handlar det om diktaturer som angriper det de inte tål – demokratier med frihet, mänskliga rättigheter och fria val. Grymma regimer som vill förstöra för svenska folket och vårt land. Låt det inte ske.

Det är dessutom förfärligt hemskt att de förminskar förintelsen genom att jämföra med den värdefulla kampen mot pandemin.

Självklart kan man avstå vaccinering om man vill och man kan argumentera varför – även om vetenskapen talar emot. Självklart kan man vara emot vaccinering utan att ha lurats av ryska diktaturen. Men denna text handlar inte om det. Den handlar om hur diktaturer angriper Sverige och Europa och hur de drar med sig personer med hjälp av desinformation och hat. Och det är något helt annat.

✅ Det är något vi alla bör värja oss ifrån. Sverige, Europa, frihet och demokrati är alltid värt att försvara.

[yop_poll id="568"]

Kundrusning till Rusta – går ut med oväntat besked

2024 09 13

Rusta har lyft i motvind och trotsar utmanande omständigheter.

Det står klart när butikskedjan nu redovisar sina resultat från årets första kvartal.

Under perioden har Rusta stärkt lönsamheten och ökat försäljningen inom samtliga segment och dessutom höjt sin nettoomsättning med 3,7 procent jämfört med förra året.

Totalt ligger nu nettoomsättningen på 3 069 miljoner kronor och rörelseresultatet har ökat från 298 miljoner till 351 miljoner kronor.

Detta trots att varuhuset själva menar att det knappt vore möjligt under de ekonomiska förutsättningar som finns.

– Rusta uppnådde under det första kvartalet fortsatt försäljningstillväxt och stärkt lönsamhet inom samtliga segment, trots en utmanande marknad med försiktiga konsumenter, säger Göran Westerberg, vd för Rusta, i en kommentar.

"Antalet nya medlemmar ökar kraftigt"

Han understryker att förklaringen tycks finnas i att Rusta har hittat ett metodiskt sätt att arbeta på som även av allt att döma får kunder att vallfärda till butikerna.

Genom god kostnadskontroll och högre produktivitet genom hela värdekedjan har vi stärkt bruttomarginalen, vilket resulterat i ökad vinst under kvartalet. Samtidigt ökar antalet nya medlemmar i vår kundklubb kraftigt. säger Göran Westerberg.

– Det visar på styrkan i Rustas koncept, där vår tydliga lågprisposition fortsätter att attrahera nya kunder under lågkonjunkturen. En fantastisk kundbas att bygga vidare på när konjunkturen väl vänder.

LÄS MER: Lågpriskedja expanderar i Sverige – 12 nya butiker

"Vansinniga siffror"

Beskedet är ett stort sådant för Rusta som växer som aldrig förr.

Och det finns egentligen ingenting som kan hejda lågprismarknaden, förklarade Göran Westerberg i en intervju med Di tidigare i somras.

Av kundklubbens totalt 5,6 miljoner medlemmar i Norden hade 850 000 av dem strömmat in bara under det senaste året, deklarerades det i juli.

Enligt Rusta har 80 procent av alla svenskar mellan 16 och 80 år handlat i någon av deras butiker.

– Det är vansinniga siffror. Så av runt 7,6 miljoner individer i åldersspannet, rör sig cirka 6,2 miljoner hos oss, sade Göran Westerberg till tidningen vid tillfället.

Enligt vd:n “gled man in på börsen” på en tveksam marknad i uppstarten. Utmaningen har varit att slå hjål på myten om att lågrpriskonceptet bara fungerar under svåra ekonomiska tider.

– Jag är helt övertygad om att vi har en plats på den europeiska marknaden, att vi fyller en lucka, säger Göran Westerberg till Di.

LÄS MER: Anstormning till Rusta – “vansinniga siffror”

Foto: Rusta

Text: Redaktionen


Bensinpriset förändras snabbt – på väg mot rekord

2024 09 15

Det svenska bensinpriset har förändrats väldigt snabbt jämfört med priset i övriga Europa.

På bara ett år har svenska drivmedelspriser sjunkit avsevärt.

I rankingen över europeiska drivmedelspriser har Sveriges position förändrats med hela 14 placeringar när det gäller bensin och 18 placeringar när det gäller diesel, rapporterar DI.

Sverige har nu det sjunde lägsta bensinpriset i Europa – av 32 jämförda länder, enligt statistik från M Sverige. Det rör sig om en rekordsnabb förändring jämfört med hur Sverige brukar stå sig i jämförelse med andra europeiska länder.

Snabb förändring i europeisk jämförelse

I statistiken jämförs drivmedelspriser i europeiska länder i september varje år.

En liter bensin kostar i snitt 16,64 kronor i Sverige i september.

Det innebär att vi går från en 21:a plats till en 7:e plats i Europa, när länderna rankas utifrån hur billig bensinen är, rapporterar tidningen.

När det gäller diesel har Sverige gått från en 32:a plats, alltså bottenplaceringen, till en 14:e plats.

Effekt av sänkt reduktionsplikt

De sjunkande drivmedelspriserna tros bland annat bero på att oljepriset har fallit, enligt tidningen.

Men prissänkningen är också en effekt av den sänkta reduktionsplikten.

Regeringen planerar dock att höja reduktionsplikten igen, men kompensera genom att sänka skatten på drivmedel.

Något som M Sverige tycker är bra, eftersom reduktionsplikten fyller en funktion.

– Inblandningen gör ju att det skapar möjligheter att kunna fortsätta köra med den bil man har i dag eftersom utsläppen blir mindre, säger Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på M Sverige, enligt tidningen.

Sänker bränsleskatter

Att sänka reduktionsplikten var ett viktigt vallöfte från Tidöpartierna, men nu har man alltså föreslagit att den ska höjas igen eftersom man vill minska svenska klimatutsläpp, rapporterar SVT.

Nivån på reduktionsplikten planeras att höjas från 6 till 10 procent.

Det är tillräckligt för att minska CO2-utsläppen med minst en halv miljon ton per år, enligt kanalen.

Men samtidigt väljer man alltså att sänka drivmedelsskatterna.

Tidöpartiernas förhoppning är att skattesänkningen ska innebära att det inte blir dyrare att tanka, trots en höjd reduktionsplikt.

– De som oroas av detta kan sova lugnt, vi kompenserar genom skattesänkningar på drivmedel, uppger Sverigedemokraterna i en skriftlig kommentar till kanalen.

Foto: engin akyurt

Text: Redaktionen