Falsk polis med 280 000 kronor i behån

2021 09 24

En falsk poliskvinna med 280 000 kronor gömda i behån misstänks för grovt bedrägeri.

Den 27-åriga kvinnan är bara en i raden av falska poliser som den senaste tiden gett sig på intet ont anande brottsoffer rapporterar TT enligt Svenska Dagbladet.

Flera svenska regioner drabbade

Kvinnan med 280 000 kronor i behån greps i Helsingborg och är nu häktad för grovt bedrägeri. Förutom Skåne har även Västsverige och Stockholmstrakten drabbats av liknande brottslighet.

Påstridiga och övertygande

– Bedragarna ringer upp polsktalande personer och påstår att det snart kommer att ske ett rån i hemmet och att det därför är bäst att lämna över alla värdeföremål till polisen, så att de är i tryggt förvar. Allt går snabbt och de är väldigt påstridiga och övertygande. De pratar sig till ett förtroende som gör att personen luras att lämna över sina saker, säger Christer Fuxborg vid Polisregion Väst till Expressen.

Polisen varnar

De falska poliserna talar polska och väljer ut sina offer genom att rikta in sig på polskklingande namn.

– Vi vet inte varför de ringer just till polsktalande. Vi vill höja ett varningens finger för det här. Polisen ringer aldrig upp någon och ber honom eller henne att lämna över värdeföremål. Vi skulle aldrig begära något sådant, säger Polisen som uppmanar personer som får liknande märkliga samtal av polsktalande personer att lägga på luren enligt Expressen.

Foto: Polisen Malmö, FB

[yop_poll id="653"]