Explosioner i Moskva – skyskrapa träffad

2023 08 01

Flera explosioner har skett i den ryska huvudstaden Moskva.

Under den senaste tiden har Moskva varit under attack och utsatts för återkommande drönarattacker.

På tisdagsmorgonen har nya explosioner ägt rum i den ryska huvudstaden, och en skyskrapa, samma byggnad som träffades för ett par dagar sedan, har träffats igen.

Det rapporterar CNN.

– Flera drönare som försökte flyga in i Moskva sköts ner av vårt luftförsvar. En flög in i samma byggnad i Moskva City som förra gången. Fasaden på 21:a våningen skadades, säger borgmästare Sergej Sobjanin.

I finansdistriktet

Byggnaden som tagit skada är en 50 våningar hög skyskrapa i Moskvas finansdistrikt.

Ett glasfönster med en yta på 150 kvadratmeter har förstörts, och enligt uppgifter har den 21 våningen, där ministeriet för ekonomisk utveckling sitter, skadats.

“Kriget återvänder”

I samband med de nya drönarattackerna mot byggnader i Moskva har Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gått ut med ett uttalande.

Där säger han att kriget är på väg att komma tillbaka till rysk mark.

– Ukraina blir starkare, och kriget återvänder gradvis till Rysslands territorium, till dess symboliska centrum och militärbaser, säger presidenten enligt CNN.

– Detta är ett oundvikligt, naturligt och definitivt rättvist.

Flyger alltid någonting

En talesperson för Ukrainas luftförsvar framhåller att de senaste attackerna mot Moskva är riktade mot de ryssar som känner att kriget känns avlägset.

– Det är alltid något som flyger i Ryssland, såväl som i Moskva. Nu påverkar kriget dem som inte var oroliga, säger talespersonen Yurii Ihnat.

– Oavsett hur de ryska myndigheterna skulle vilja blunda för detta genom att säga att de har skyddar allt, så träffar någonting..

Flera attacker

Samtidigt som drönarattackerna mot Moskva har ägt rum så har ryska styrkor fortsatt rikta missiler mot ukrainskt territorium.

Sex personer, däribland en 10-årig flicka, har dött i en attack mot Kharkiv nyligen.

Arkivfoto: A. Almov

Text: Redaktionen